Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

Μετά από ένα άκρως χορταστικό γεύμα άρτια προετοιμασμένο από την καλή μας μαμά και ένα απλά υπέροχο επιδόρπιο και "εντελώς τυχαία" το αγαπημένο μου Γλυκό του κουταλιού κεράσι βρήκα επιτέλους το κουράγιο να σηκωθώ από τον καναπέ όπου είχα κουρνιάσει και απολάμβανα τη ζεστούλα της κουβερτούλας μου για να μοιραστώ μαζί σας μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για σάλτσα μακαρονάδας!! Είναι περισσότερο μια καλοκαιρινή συνταγή γιατί όλα τα υλικά τότε μπορείς να τα βρεις πιο εύκολα τα λαχανικά που χρησιμοποιώ.

Τα υλικά μας λοιπόν είναι:


3 πιπεριές (χρωματιστές κατά προτίμηση για ποικιλία)
2 κολοκυθάκια μέτρια
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 μέτρια κρεμμύδια



3 μέτριες φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (ή μία κονσέρβα ντοματάκια)
βασιλικό φρέσκος ή αποξηραμένο
2 σκελίδες σκόρδο
10 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
αλάτι, πεπέρι, λάδι, νερό
ταμπάσκο (προαιρετικά για τους λάτρεις του πικάντικου)
Παρμεζάνα για τη γαρνιτούρα.



Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια. Στη μελιτζάνα αν θέλουμε με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα με τα πολλά σπόρια. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τον βασιλικό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά μας αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαραθούν. Το αλάτι θα βοηθήσει έτσι ώστε να βγουν τα νερά τους και να αρχίσουνε να μαγειρεύονται. Όταν τα λαχανικά μας έχουν μαραθεί προσθέτουμε τη ντομάτα μας, λίγες σταγόνες ταμπάσκο και ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλας ξανά και αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαγειρευτούν για 30 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές σε κομματάκια και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για ακόμη 5 λεπτά περίπου, προσέχοντας όμως να μην σωθεί όλο το ζουμί της σάλτσας.
Έχουμε εν το μεταξύ ετοιμάσει και τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Συνδυάζεται υπέροχα με σπαγγέτι, πένες, φιογκάκια ή ότι άλλο προτιμάτε. 
Αν θέλετε στο τέλος προσθέτετε τη σάλτα μέσα την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά. 
Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.


Αποχαιρετούμε λοιπόν τα Σαββατοκύριακο κρατώντας τις καλύτερες στιγμές από την εβδομάδα αλλά και το μήνα που πέρασε, με νέα ώρα και περισσότερο κρύο και σας εύχομαι καλή Βδομάδα και καλό Μήνα!!!! Και πάντα βέβαια ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

5 σχόλια:

  1. Μμμμ,από τις πιο αγαπημένες μου το καλοκαίρι!
    Ψήνω τα λαχανικά και μετά τα βάζω στη σάλτσα-πολύ μεσογειακή,μόνο που τώρα δε βρίσκω κολοκυθάκια.
    Καλό μήνα-φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
    Η μακαρονάδα αυτή είναι αγαπημένη και παντός καιρού!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλή βδομάδα και καλό μήνα!

    χρυσοχέρα σαν την μανούλα !!! βεβαι το μήλο κάτω απ'την μηλιά θα πέσει !!!!

    τυχεροί οι άντρες του σπιτιου !!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω όλοι να την απολαύσετε με την πρώτη ευκαιρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή