Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μπισκότα Καρότου με ελιές και φέτα

Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία μου ανάρτηση. Λίγο το κλίμα που δεν με ενέπνεε, λίγο η δουλειά, λίγο οι βόλτες και τα ταξίδια κλείσαμε μήνα και...αλλά η μαγειρική μαγειρική....αυτή δεν την ξεχνάω ποτέ!!! Όπως θα δείτε από αυτή μου την ανάρτηση το έχω ρίξει πολύ στα μπισκότα τελευταία....αλλά όχι τα γλυκά....τα αλμυρά!! Μέσα από τις ατελείωτες συνταγές και τα βιβλία είναι και αυτή η συνταγή. Ενδιαφέρουσα γεύση, εύκολη συνταγή και πάνω απ' όλα ένα εξαιρετικό συνοδευτικό φαγητού ή και πιάτο για μπουφέ!!!

Τα υλικά μας για περίπου 20 κομμάτια είναι τα εξής:


250γρ. καρότα
250γρ. πατάτες
2 κρεμμύδια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (εγώ δεν είχα και έβαλα τα πράσινα από το φρέσκο κρεμμυδάκι)
1 κ.σ αλεύρι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100γρ. φέτα
10 ελιές (για ευκολία πάρτε τις έτοιμες κομμένες σε ροδέλες)

(εμείς φτιάξαμε τα μισά και προσαρμόσαμε τις ποσότητες ανάλογα)



Καθαρίζουμε λοιπόν τα καρότα και τις πατάτες και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε τα καρότα με τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σχοινόπρασο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το αυγό και καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να προκύψει μία λεία ζύμη. Αν δείτε ότι τα λαχανικά σας έχουν περισσότερο νερό προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.



Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Με ένα κουτάλι του γλυκού φτιάχνουμε μικρά βουναλάκια ζύμης τα οποία πατάμε με την παλάμη μας για να γίνουν επίπεδα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ξεροψηθούν και αφήνουμε τα μπισκότα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν πριν τα σερβίρουμε.




Τέλος για να κάνουμε τη διακόσμηση, κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και καθαρίζουμε τις ελιές μας αν είναι με κουκούτσι. Μοιράζουμε τη φέτα και τις ελιές πάνω από τα μπισκότα μας και απολαμβάνουμε!!!

Βάλτε λίγο χεράκι για περισσότερη απόλαυση....

Εμείς συνοδεύσαμε με αυτά ένα υπέροχο σνίτσελ!! Καλή όρεξη!!!



Να έχετε μία υπέροχη Κυριακή και μη χάνετε ποτέ την όρεξη σας και το κέφι σας!! 




4 σχόλια:

  1. Τι ωραία μπισκοτάκια, ωραίο συνοδευτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου αρέσει αυτή η ιδέα και μου αρέσει που σας ξαναβρίσκω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διάβασα μπισκότα κ ετοίμασα τσάι ;)μπήκα μέσα και βρήκα αλμυρο χαχαχ

    καλή βδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρασα να δω τί κάνεις, έχουμε καιρό να δούμε ανάρτησή σου. Εύχομαι να είναι όλα καλά και να είσαι καλά!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή