Το τελευταίο 2μηνο ήταν για μένα λίγο ταξιδιάρικο....πήγα στο Λονδίνο για να βρω δουλειά...πάνω στο μήνα γύρισα γιατί νόμιζα ότι βρήκα κάτι..(μη ρωτάτε γιατί γύρισα...μεγάλη ιστορία...) και μετά από άλλον ένα μήνα και αφού η δουλειά δεν έκατσε να 'μαι πάλι πίσω στο Λονδίνο!!!


Και είναι κρίμα επίσης γιατί θα χάσω και το Bazzar των Δρόμων Ζωής που θα γίνει το Σάββατο 8/12 και Κυριακή 9/12, στο 87ο Διαπολιτισμικού σχολείου Αθηνών (Ορφέως 58, κοντά στο μετρό Κεραμεικός). Αλλά θα στείλω εκπρόσωπο τη μαμά και δημιουργό πολλών γλυκών και μαρμελάδων που θα είναι εκεί διαθέσιμα προς πώληση!!
Αλλά τι να κάνουμε...η αναζήτηση εργασία πρέπει να συνεχιστεί....αλλά και η μαγειρική επίσης!!!
Ιδού λοιπόν μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές!!!
Σουτζουκάκια με πράσα
Τα υλικά μας για τα σουτζουκάκια:

1 αυγό
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κοφτή κανέλα
1 κ.σ. κοφτή κύμινο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Τα υλικά μας για τη σάλτσα:
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομένα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. λάδι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
Έχουμε και λέμε λοιπόν....

Σε ένα μπολ έβαλα όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ανακάτεψα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές εύπλαστο μείγμα.
Η κλασική συνταγή λέει να περάσουμε τα σουτζουκάκια λίγο από το τηγάνι. Εγώ όμως τα προτιμώ ψητά. Έτσι τα βάζω συνήθως για λίγο στο γκρίλ. Αυτή τη φορά όμως χρησιμοποίησα το health grill που μόλις αγόρασα. (είναι κάτι μεταξύ τοστιέρας και γκριλ. Πολύ βολικό εργαλείο για την κουζίνα ειδικά αν είστε 1-2 άτομα).

Μέχρι να ζεσταθεί το γκριλ μου είχα βάλει στην κατσαρόλα τα υλικά για τη σάλτσα και είχα κόψει το πράσο σε ροδέλες. Κόβουμε μόνο το λευκό μέρος του πράσου. Το υπόλοιπο το κράτησα με την ελπίδα να κάνω σούπα...Αν πετύχει το πείραμα θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε!!

Όταν η σάλτσα άρχισε να βράζει, τα σουτζουκάκια μου είχαν πάρει χρώμα στο γκρίλ, έτσι χαμήλωσα το μάτι στο μισό, έστρωσα τα πράσα στην κατσαρόλα μου και από πάνω έβαλα τα σουτζουκάκια. Έριξα λίγο βραστό νερό και σκέπασα την κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε δυνατά για να μη μας διαλυθούν τα πράσα αλλά μπορούμε να κουνάμε που και που την κατσαρόλα.
Μετά από 20 λεπτά το φαγητό μου ήταν έτοιμο. Έβγαλα το καπάκι από την κατσαρόλα για να δέσει λίγο η σάλτσα για 5 λεπτά και μετά έπεσα με τα μούτρα στο φαΐ!! Ειλικρινά σας λέω θα μπορούσα να φάω όλη την κατσαρόλα!!!
Τη συνταγή αυτή την έχω μάθει από τη μαμά μου και την έχω προσαρμόσει στα δικά μου γούστα.
Από το Λονδίνο με αγάπη!!! ....και το οδοιπορικό συνεχίζεται!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!
Σου εύχομαι επιτυχίες να έχεις στο Λονδίνο Αρτι μου .. όσο για τα γεγονότα που θα χάσεις ... εμείς θα είμαστε εκεί για να σου κάνουμε αναμετάδοση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
υ.γ μην χάνεσαι !!
Θέλω κι εγώ!!!Τι είναι αυτό που αγόρασες;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά.
Σουτζουκακια να ειναι και τα τρωω με οποιοδηποτε τροπο χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς τηνε την πέρδικα...!!! Και με ωραίο φαγάκι!!! Έτσι για να μην ξεχνόμαστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα καλά να σου πάνε εύχομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό αυτό φαίνεται πολύ νόστιμο και ωραίος τρόπος για να μαγειρέψεις κάπως αλλιώτικα τα πράσα. Δοκίμασέ τα και με ψάρι έτσι κοκκινιστά στην κατσαρόλα!
Α, και κάνε τους και καμιά πίτα εκεί στο Λονδίνο από αυτές τις ωραίες που ξέρεις! :)
Να είσαι καλά και χάρηκα που σε γνώρισα κι από κοντά!
Σουτζουκάκια και πράσο απίθανος συνδυασμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ψητα γίνονται εξίσου νόστιμα.
Να περνάς καλά και ότι καλύτερο εύχομαι.
Φιλιά