Αρκετοί από εσάς μπορεί να θυμάστε τα εορταστικά μας τραπέζια που έλαβαν χώρο πριν από μία βδομάδα εν όψη την επίσκεψης του αγαπημένου μου αδελφού στη Ελλάδα για τον εορτασμό των γενεθλίων του!!
Σίγουρα αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν η εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων από την αγαπημένη μας blogger και φίλη Αθηνά (Sugar Buzz), αλλά εξίσου πολλά ήταν και τα φαγητά που φτιάξαμε και απολαύσαμε εμείς και οι φίλοι και συγγενείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Όπως καταλαβαίνετε δε μπορούσα να αφήσω τη μαμά μόνη της να κάνει όλη τη δουλειά!! Έπρεπε να βάλω κι εγώ κάπου το χεράκι μου σε όλα αυτά!! Όχι ότι με άφηνε και πολύ!! Αφού σηκωνόταν αξημέρωτα και ξεκίναγε τις μαγειρικές της!! Αλλά τι να κάνουμε μαμά είναι αυτή!!!
Η δικιά μου συμβολή δε θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτό που κάνω καλύτερα!! Οι πίτες!! Άνοιξα φυσικά το φύλλο μου (κάπου στα 15 στο σύνολο αν θυμάμαι καλά!). Τα περισσότερα τα παραχώρησα στη μαμά μου για να κάνει τη χορτόπιτα της. Τα υπόλοιπα όμως ήταν δικά μου!!! Και τι θα κάνω μ' αυτά?? Μα φυσικά μία ιδέα της τελευταίας στιγμής με τα υλικά που βρήκα στο ψυγείο για να φτιάξω την δική (την πρώτη μου!!) λουκανικόπιτα.
5 στρογγυλά φύλλα
Για τη συνταγή και τη διαδικασία ανοίγματος του φύλλου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ!
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:
1 λουκάνικο κάπου στα 30 εκ. (εμάς ήταν και γεμιστό με τυρί) κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
3 μέτριες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 αυγό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λάδι (1 κουταλιά για τη γέμιση και αρκετό για να αλείψουμε τα φύλλα)
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ανακάτεψα όλα τα υλικά της γέμισης εκτός του τυριού σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια πήρα ένα φύλλο, το λάδωσα σε όλη του την επιφάνεια με πινέλο και μετά το δίπλωσα στη μέση.
Στη συνέχεια έβαλα τη γέμιση κατά μήκος του φύλλου, από πάνω πρόσθεσα το τυρί.
Τέλος το τύλιξα και έφτιαξα ένα σαλίγκαρο. Το έβαλα στο ρηχό ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.
Έκανα το ίδιο για τα υπόλοιπα φύλλα και τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Δυστυχώς λόγω του πανικού που επικρατούσε στην κουζίνα δεν μας ήταν εύκολο να βγάλουμε περισσότερες φωτογραφίες αλλά ότι απορία και να έχετε είμαστε εδώ για να σας τη λύσουμε!!
Ζητάω προκαταβολικά να με συγχωρήσετε για την έλλειψη κάποιων φωτογραφιών τόσο για τη συνταγή αυτή αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν...αλλά ένα μυαλό το έχουμε, κι αυτό τον τελευταίο καιρό μας το έχουν πάρει οι υπέροχες γεύσεις που γευόμαστε καθημερινά σε αυτό το σπίτι!!!! Ε....λίγο και ο έρωτας (τα τελευταία 3μιση χρόνια....).
Παρόλαυτα χαίρομαι ιδιαίτερα που κατάφερα να μαζέψω λίγο τις σκέψεις μου και να κάτσω να τις γράψω!! Ελπίζω να επανέλθω σύντομα γιατί έχω φτιάξει μερικά υπέροχα πράγματα που θέλω οπωσδήποτε να μοιραστώ μαζί σας!!!
Καλή εβδομάδα σε όλους!!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Τι χαρούμενη ανάρτηση! Βεβαίως και θυμόμαστε τα γεύματα που παρατέθηκαν προς τιμή του αδερφού! Να τον χαίρεστε κιόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφή15 φύλλα άνοιξες βρε θηρίο;;; Ουάου!
Η λουκανικόπιτά σου φαίνεται εξαιρετική! Ότι έχεις βάλει μέσα μου αρέσει και το γεγονός ότι είναι και εύκολη με κάνει να μου αρέσει ακόμα περισσότερο!
Φιλάκια πολλά και πάντα έτσι "ξεμυαλισμένη" από έρωτα και ωραία φαγητά να είσαι!
Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στο κουράγιο σου! Νόστιμη θα είναι σίγουρα! Πάντα χαρές να έχετε! Καλές Απόκριες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα χαρές εύχομαι και πάντα νοστιμιές στο τραπέζι σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Arti, καλώς σε βρήκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε καραμπόλα ήρθα στο μπλόγκ σου και το έψαξα!
Ωραία δουλειά κάνεις!
Για τη λουκανικόπιτα έχω να πω ότι μου αρεσε πολύ το γεγονός ότι δεν είναι ένα απλό λουκάνικο με φύλλο αλλά έχει πολλά και ωραία υλικά μέσα. Μου άρεσαν τα κρεμμύδια, η μουστάρδα και εντυπωση μου έκανε το γιαούρτι!!
Πολύ ενδιαφέρουσα, ειληκρινά! Επίσης ωραίο είναι που το λουκάνικο είναι ψιλοκομμένο!!
Καλό βράδυ!
Και θα τα λέμε!