Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η μέρα της ανατροπής και της δημιουργίας!!!

Κανονικά ο τίτλος αυτής της ανάρτησης θα έπρεπε να προσφωνεί τη δεύτερη φουρνιά μελομακάρονα αλλά όπως καταλαβαίνετε για μία ακόμη χρονιά καταφέραμε να κάνουμε τη διαφορά!! 

Με διαφορετική συνταγή αυτή τη φορά ξεκινήσουμε τη δημιουργία μας, ακολουθήσαμε τα βήματα πιστά αλλά κάπου εκεί στο πλάσιμο αποφασίσαμε να φτιάξουμε διάφορα σχεδιάκια τα οποία μας βγήκαν μάλλον λίγο πιο λεπτά απ' ότι θα έπρεπε όπως αποδείχθηκε.... 

Το ταψί μπαίνει στο φούρνο και εκεί που περιμένουμε να ψηθούν και στο ενδιάμεσο τσεκάρουμε και τα email μας να που συμβαίνει η πρώτη ανατροπή....στο φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία ένα email, διόλου ανεπιθύμητο, με την πρόταση εργασίες που περίμενα εδώ και πολύ καιρό!!! Ανοίγω, διαβάζω, μένω άναυδη και αρχίζω να καλώ όσους ήταν μέσα στο σπίτι να σταματήσουν ό,τι κάνουν και να σπεύσουν στο δωμάτιο μου για να τους ανακοινώσω τα καλά νέα!!! 

Όταν συνερχόμαστε πλέον από το σοκ της πρώτης ανατροπής της βραδιάς έρχεται και η δεύτερη!! Έχουμε χαθεί μέσα στη χαρά των καλών νέων που ξεχάσαμε τα μελομακάρονα στο φούρνο...Σπεύδουμε κακήν κακώς στην κουζίνα και μόλις που τα προλαβαίνουμε...είχα ήδη ψηθεί περισσότερο απ' όσο έπρεπε...

Κι εκεί είναι που έρχεται η στιγμή της δημιουργίας!! Αφού το σιρόπι μας το είχαμε είδη στα σκαριά αποφασίσαμε να το τελειώσουμε και να τα μελώσουμε έτσι κι αλλιώς!! Τα αφήσαμε όλο το βράδυ μέσα στο σιρόπι και το αποτέλεσμα είναι ένα ταψί τραγανότατα και πεντανόστιμα μελομπισκοτάκια!! 

Ιδού λοιπόν τα μελομπισκοτάκια μας, 


τα οποία περιττό να σας πω δεν πρόκειται να αντέξουν για πολύ στο τραπέζι μας, έτσι ώστε αργότερα με περισσότερη εμπειρία και γνώση (γιατί άμα δεν πάθει μπορεί και να μη μάθεις) θα προχωρήσουμε στην κατασκευή των μελομακάρων μας για φέτος.  




Χρόνια πολλά σε όλους και σας εύχομαι κάθε ευτυχία και επιτυχία σε εσάς και τους αγαπημένους σας!!! 
Καλά Χριστούγεννα!!

9 σχόλια:

  1. Καλά Χριστούγεννα σε όλη την Ανθρωπότητα!!!και σε σένα αγγελούδι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλές γιορτές πολύ όμορφα τα γλυκάκια σου.Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμάσαι τι σου είπα...... τα καλύτερα ήρθανε και σου αξίζουν!
    Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΓΕ! Τα περιμέναμε όλοι μας τούτα τα νέα Άρτι.
    Να ηρεμήσει και η μανούλα σου (έτσι Ξανθή μου;) Στο έγραψα και σε προηγούμενο post...άλλαξε το γούρι κορίτσι μου. Άλλαξε και η ανατροπή των μπισκότων ήρθε να σε δικαιώσει :-))
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπροστά στα καλά και ευχάριστα νέα, ολα τα άλλα ...ας περιμένουν!!!!
    ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΑ σε σένα και στην οικογένεια σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Arti ..υπέροχα νέα.
    Δεν βαριέσαι... δεν παει να καουν τα μελομακάρονα. Χαλάλι σου..
    Νασαι καλά να ξανακάνεις.. σημάδι είναι αυτό.. όλο μέλι θα είναι απο εδώ και πέρα η ζωή σου.

    Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνονται όλα τόσο όμορφα! Καλές γιορτές σε σένα και την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήθελα να'μουν από μια μεριά, να δω την εικόνα!!! Μου αρέσουν αυτές οι ξαφνικές χαρές που έρχονται στη ζωή μας γιατί είναι πιο έντονες από τις άλλες τις αναμενομενες! Φαντάζομαι γιορτή στο σπίτι!!!! Και εγώ θα τα έτρωγα τα μελομπισκοτάκια Ξανθή μου, έστω και παραψημένα, γιατί εκτός από το άρωμα των γιορτών έφεραν και τα χαρμοσυνα νέα για το κοριτσάκι σου! Να'σαι καλά κουκλίτσα μου, τυχερή και υγιής!!! Καλή σταδιοδρομία στη νέα σου θέση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Arti! Εμένα το "μελομπισκοτάκια" μου ακούγεται υπέροχο! Άσε που φαίνονται λαχταριστά!!! Ανατροπές και δημιουργία... πολύ μ'αρέσει ο συνδυασμός! Συγχαρητήρια για την πρόταση εργασίας και καλή αρχή! Καλά Χριστούγεννα κι εύχομαι φέτος να περάσεις τις ομορφότερες γιορτές μαζί με τους δικούς σου κι αγαπημένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή