Είναι ωραίο όταν λαμβάνουμε διάφορα μικρά δωράκια από τους αγαπημένους μας φίλους αλλά και συγγενείς, πόσο μάλλον όταν αυτά το δωράκια έχουν να κάνουν με την κουζίνα.
Αυτή τη φορά όμως δε φτιάξαμε ένα κυρίως γεύμα αλλά ένα επιδόρπιο ή συνοδευτικό για τον καφέ μας και το τσάι μας.
Το πρώτο δώρο ήρθε από τη μαμά μου μετά το ταξίδι της στο Λονδίνο και είναι ένα υπέροχο βιβλιαράκι με συνταγές για cupcakes, 200 διαφορετικές για την ακρίβεια. Όταν το είπα αυτό στον καλό μου, μου απάντησε " καλά και πότε σκοπεύεις να τα φτιάξεις όλα αυτά;;" Πιθανότατο ποτέ του απάντησα....αλλά αν φτιάχνω ένα διαφορετικό κάθε βδομάδα θα έχω τελειώσει σε περίπου 4 χρόνια!!!
Το δεύτερο δώρο που αξιοποίησα ήταν μία εξαιρετική σοκολάτα που μου έδωσε η φίλη μου η Αθηνά (Sugar Buzz).
Το τρίτο δώρο δεν ήταν δικό μου αλλά εγώ το αγόρασα στη μαμά μου, και είναι κάτι όμορφα χαρτάκια που της πήρα για να φτιάχνει τα cupcakes της.
Με τα δώρα μας μαζεμένα λοιπόν και πολύ πολύ αγάπη ξεκίνησα αυτή την Κυριακή (μία από τις λίγες μέρες της εβδομάδας που, όταν είμαι σπίτι, έχω το χρόνο να μαγειρεύω κάτι δικό μου) να φτιάξω την πρώτη μου συνταγή από το νέο μου βιβλίο.
Τα υλικά της συνταγής μας είναι:
(για 6 cupcakes)
- 100γρ. μπισκότα digestive
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ. τυρί κρέμα (εμείς επειδή δεν είχαμε όλη την ποσότητα από το κλασικό τυρί κρέμα συμπληρώσαμε με κρέμα από ανθότυρο)
- 75 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας brandy (εμείς βάλαμε λικέρ βύσσινο)
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 150 ml κρέμα γάλακτος για τη γαρνιτούρα (και αυτό το στάδιο το παραλείψαμε και γαρνίραμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο)
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα στο γουδί και σε ένα μπολ τα αναμιγνύουμε με το τζίντζερ και το λιωμένο βούτυρο. Χωρίζουμε την ποσότητα στις 6 θήκες μας και πιέζουμε ελαφρά με το πίσω μέρος του κουταλιού για να στρώσει το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το αυγό. Βάζουμε τη σοκολάτα με το brandy (στην περίπτωση μας το λικέρ) και το νερό σε ένα μπολ και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Σε αυτό το σημείο η συνταγή μας λέει να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και να κάνουμε ελαφριά σαντιγί. Αντί γι' αυτό εμείς γαρνίραμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, για να φέρνει λίγο περισσότερο σε cheesecake.
Πολύ εύκολα μου φαίνονται!!! Και σαν γνωστή γλυκατζού -ρώτα τη μαμά σου σχετικά- θα τα επιχειρήσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα μαζί τα δωράκια!Κι αμέσως επωφελήθηκες,σαν τη μαμά χρυσή νοικοκυρά-να τα βλέπουμε μερικές μερικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμα,εύκολα κεκάκια,παίρνω για το καφεδάκι μου!
Φιλιά!
εύκολα, νόστιμα σίγουρα και πολύ πολύ γλυκούλικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο μικρούλα!
Τι ωραία τα δωράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα γλυκάκια τέλεια!
Χάρηκα που σε ξαναείδα το Σάββατο κοριτσάκι:)
Καλό μήνα!
Τα δωράκια πάντα ευπρόσδεκτα!!! Κεκάκια τέλεια, καλά έκανες και έβαλες λικέρ βύσσινο και βυσσινάκι αντί σαντιγί. Καλό μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα πουλάκι το μεσημέρι, μου είπε για κάτι ωραία μαφινάκια που υπάρχουν εδώ και αμέσως έτρεξα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το σίγουρο είναι ότι..... δεν έχασα!!!!
Είναι Υπέροχα.
Πολύ ωραίο το βιβλίο της μαμάς βλέπω!!! Επομένως.... για 4 χρόνια θα μας μάθεις να φτιάχνουμε.... πολλάάάά μάφινς.
Καλό μήνα!!!
Φιλάκια!!!
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τα μαφινάκια μου!!! κεραστείτε ελεύθερα!! δεν ξέρω αν θα καταφέρω να φτιάχνω μία διαφορετική συνταγή κάθε βδομάδα αλλά θα προσπαθήσω να δοκιμάσω όσο περισσότερα γίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο γλυκό βυσσινο μου μυρίζει μαμά.....κάνω λάθος; :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή!
Σόι πάει το βασίλειο! Και επιτυχέστατα. Μπράβο σου νάσαι γλυκειά σαν τα κεκάκια σου και καλή όπως σε ξέρω. Φιλιά Νένα
ΑπάντησηΔιαγραφή