Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Κυριακάτικη λιγούρα - Ζεστά σοκολατένια μαφινάκια

Φαντάζομαι σε όλους σας έχει συμβεί να έχει φτάσει Κυριακή απόγευμα και να νοιώθετε μία ανησυχία...και να μην ξέρετε τι σας φταίει...Να 'ναι που τελειώνει το Σαββατοκύριακο, να 'ναι που δε φάγατε γλυκάκι μετά το φαγητό και σας έμεινε η λιγούρα, και στριφογυρνάτε στο σπίτι ψάχνοντας να κάνετε κάτι για να ηρεμήσετε... Έτσι ήμουν κι εγώ σήμερα το απόγευμα...όπου μου φταίγανε όλα και τίποτα...όπου ήθελα κάτι να μασουλίσω και δεν ήξερα τι...και όταν αισθάνομαι έτσι το μόνο πράγμα που με ηρεμεί συνήθως είναι να μπω στην κουζίνα και να δημιουργήσω...και ηρεμώ και η λιγούρα φεύγει.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξω κάτι γλυκό, με σοκολάτα φυσικά.... Άνοιξα λοιπόν το ωραίο μου βιβλιαράκι με τα 200 μάφιν και η δημιουργία ξεκίνησε.





Ζεστά σοκολατένια μαφινάκια - Warm chocolate brownie cakes







Τα υλικά μας για 12 μάφιν είναι:
  • 100γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 100γρ. καρύδια
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη κομματάκια
  • 150γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • Κακάο για τη γαρνιτούρα 
  • Παγωτό για το σερβίρισμα
Έχουμε και λέμε λοιπόν...



Τοποθετούμε στη μαφινιέρα μας χαρτάκια και στις 12 θέσεις. Κόβουμε τη σοκολάτα γάλακτος και τα καρύδια σε μικρά κομματάκια και σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.









Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.







Όταν το μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.



Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μαλακά.
 


Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια της σοκολάτας γάλακτος και τα καρύδια.






 Μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά ή μέχρι να κάνουν μία κρούστα από πάνω αλλά το εσωτερικό τους να είναι σχετικά μαλακό.



Πασπαλίζετε με λίγο κακάο και σερβίρετε με παγωτό όσο είναι ακόμη ζεστό. Οταν κρυώσει συνοδεύει υπέροχα τον καφέ ή το τσάι σας.

Και ιδού το αποτέλεσμα....




11 σχόλια:

  1. Καλέ αυτά είναι εύκολα!!! Αύριο κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις πόσες μέρες νηστείας έχω ακόμα;;; δεν ντρέπεσαι καθόλου;;;; Με κολάζει Άρτεμις, αν με κάνεις να τα φτιάξω δικιά σου η αμαρτία οκ; μια φορά είπα και εγώ να νηστέψω, πρέπει να το κρατήσω... Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστά! Και με το παγωτό από πάνω, τέλεια!!
    Εγώ δε νηστεύω, μπορείς να μου στείλεις μερικά;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα λιγουρευτικα, θα φτιαξω και εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές οι Κυριακάτικες λιγούρας θα μας καταστρέψουν και το παγωτό θάνατος σου λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές οι λιγούρες δεν έχουν συγκεκριμένη μέρα..:)

    Το παγωτό από πάνω το κάνει ακόμα πιο ωραίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ αυτές οι λιγούρες, ειδικά για σοκολάτα... Είναι σκέτη καταστροφή!!! Ας είναι, δεν πειράζει... Χαίρομαι που σε βρήκα και ελπίζω να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαχταριστα είναι! Ειδικά με παγωτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμάν!!!! Τώρα τι κάνεις???
    Με τρελλαίνεις και θέλω και εγώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή