Και εγένετο Κιμαδόπιτα!!
Τα υλικά μας λοιπόν είναι τα εξής:
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. κιμά μαγειρεμένο για μακαρόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μικρές ντομάτες τριμμένες
300 γρ. κασέρι κομμένο σε κυβάκια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι
Τι κάναμε λοιπόν...
Απλά ζεστάναμε τον κιμά μας σε ένα κατσαρολάκι, προσθέσαμε το σκόρδο τη ντομάτα και λίγο πιπεράκι και τον αφήσαμε λίγο να σωθούν τα υγρά του.
Μέχρι να γίνει αυτό πήραμε το μικρό μας πυρέξ το λαδώσαμε και στρώσαμε τα 2/3 της σφολιάτας.
Αφού αφήσαμε τον κιμά μας να κρυώσει λιγάκι τον ρίξαμε μέσα στο ταψί μας κι από πάνω τα κομματάκια του τυριού. Με την υπόλοιπη σφολιάτα σκεπάσαμε την πίτα μας και την ψήσαμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα το πολύ.
Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε. Εγώ ένα θα σας πω...απλά δεν πρόλαβα να τη βάλω στο πιάτο και εξαφανίστηκε!!!
Καλή μας όρεξη!!!
μμμμμμμμμμ..........νοστιμότατη φαίνεται!!! Πολύ ωραία ιδέα για συνοδευτικό, μπουφέ ή και κυρίως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι στο δικό μου σπίτι τα ζυμαρικά έχουν την τιμητική τους!!!!! Όπως και ο κιμάς βρίσκεται πολλές φορές μαγειρεμένος και κατεψυγμένος.... Ωραία πρόταση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
αυτες ειναι ανακυκλώσεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ δεν ξεμένω ποτέ από ζυμαρικά,ισως γιατί οταν τα βγαζουν -50% αγοράζω με το κιλό ;)
καλημερούδια