Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Όταν τελειώνουν τα μακαρόνια και μας μένει ο κιμάς... (μέρος 2ο...)

Θα μου πείτε κι εσείς "Μα καλά όλο μακαρόνια τρώς εσύ;; Δεν κάνεις και τίποτα άλλο;;" Πιστεύω ότι θα καταλάβετε πολύ σύντομα ότι τα μακαρόνια και οι μακαρονάδες παντός τύπου και φύσεως είναι από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά!!! Την τελευταία φορά λοιπόν που μαγειρέψαμε μακαρόνια με κιμά μάλλον φτιάξαμε λίγο κιμά παραπάνω απ' όσο έπρεπε και έτσι τον καταψύξαμε και το κρατήσαμε μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη χρήση γι' αυτόν. Έτσι λοιπόν μια μέρα σε ένα ξεκαθάρισμα του ψυγείου και της κατάψυξης πέσαμε πάνω στον κιμά...ένα μεγάλο κομμάτι τυρί, δύο ξεχασμένες ντομάτες και ένα φύλλο σφολιάτας.

Και εγένετο Κιμαδόπιτα!!

Τα υλικά μας λοιπόν είναι τα εξής:

1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. κιμά μαγειρεμένο για μακαρόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μικρές ντομάτες τριμμένες
300 γρ. κασέρι κομμένο σε κυβάκια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι

Τι κάναμε λοιπόν...

Απλά ζεστάναμε τον κιμά μας σε ένα κατσαρολάκι, προσθέσαμε το σκόρδο τη ντομάτα και λίγο πιπεράκι και τον αφήσαμε λίγο να σωθούν τα υγρά του.


 Μέχρι να γίνει αυτό πήραμε το μικρό μας πυρέξ το λαδώσαμε και στρώσαμε τα 2/3 της σφολιάτας.







Αφού αφήσαμε τον κιμά μας να κρυώσει λιγάκι τον ρίξαμε μέσα στο ταψί μας κι από πάνω τα κομματάκια του τυριού. Με την υπόλοιπη σφολιάτα σκεπάσαμε την πίτα μας και την ψήσαμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα το πολύ.


Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε. Εγώ ένα θα σας πω...απλά δεν πρόλαβα να τη βάλω στο πιάτο και εξαφανίστηκε!!!



Καλή μας όρεξη!!! 

3 σχόλια:

  1. μμμμμμμμμμ..........νοστιμότατη φαίνεται!!! Πολύ ωραία ιδέα για συνοδευτικό, μπουφέ ή και κυρίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στο δικό μου σπίτι τα ζυμαρικά έχουν την τιμητική τους!!!!! Όπως και ο κιμάς βρίσκεται πολλές φορές μαγειρεμένος και κατεψυγμένος.... Ωραία πρόταση!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτες ειναι ανακυκλώσεις!!!!
    εγώ δεν ξεμένω ποτέ από ζυμαρικά,ισως γιατί οταν τα βγαζουν -50% αγοράζω με το κιλό ;)

    καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή