Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Όταν λείπει η γάτα χορεύει / μαγειρέυει το ποντίκι.....

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι αγαπημένοι μου γονείς είπαν να πάρουν το δρόμο προς τας εξοχάς να πάρουν λίγο καθαρό αέρα, να μαζέψουν φρούτα για να φτιάξει η μαμά τις μαρμελάδες και να αφήσουν και την κουζίνα ελεύθερη σε μένα να δημιουργήσω με την άνεση μου!!! Λόγω της νέα μου επαγγελματικής πορείας το Σάββατο το πρωί έπρεπε να βρεθώ για μερικές ώρες στο γραφείο (ευτυχώς όχι για δουλειά....). 

Στο δρόμο του γυρισμού λοιπόν αποφάσισα να πάρω το τραμ από τη Γλυφάδα, όπου είναι το γραφείο,  μέχρι το Σύνταγμα για να πάρω μετά το μετρό να πάω σπίτι.... Η φαϊνή μου αυτή ιδέα είχε σαν αποτέλεσμα να είμαι μέσα στο τραμ ακριβώς μία ολόκληρη ώρα!! Όχι δεν παραπονιέμαι!! Έτσι κι αλλιώς επίτηδες το έκανα. Για κάποιο παράξενο λόγο αυτή η αργή βόλτα με το τραμ μ' αρέσει και με χαλαρώνει...και ειδική το Σάββατο που ήταν μία ηλιόλουστη μέρα την ευχαριστήθηκα αρκετά μπορώ να πω... 
 
Σε αυτή την υπέροχη μία ώρα λοιπόν είχα το χρόνο να αναρωτηθώ τι θα ήταν το μεσημεριανό μου για τη μέρα. Ήξερα ότι η μαμά μου είχε αφήσει κάπου σε ένα τάπερ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου και σίγουρα είχε και μερικές πατάτες το καλαθάκι στο μπαλκόνι...Οπότε αποφάσισα εκεί να βασιστώ και να δημιουργήσω κάτι γρήγορο γιατί περιττό να σας πω το στομάχι μου είχε αρχίσει ήδη να γουργουρίζει...

Με το που μπήκα λοιπόν στο σπίτι πήγα κατευθείαν στην κουζίνα και ξεκίνησα....Η τελική απόφαση είχε ληφθεί...Το μισό στήθος θα γινόταν πανέ και τα συνόδευα με πατατοκροκέτες. Και η συνταγή μας έχεις ως εξής:

Φιλετάκια κοτόπουλου με μαριναρισμένα σε μέλι, μουστάρδα και ουίσκι με παρατοκροκέτες

Τα υλικά είναι για μία πολύ πεινασμένη Άρτεμη:

Μισό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες.
2 κ.γ. μουστάρδα
2κ.γ. μέλι
ένα σφηνοπότηρο ουίσκι
πιπέρι
φρυγανιά για το πανάρισμα




Επειδή δεν είχα πολύ χρόνο μπροστά μου να μαρινάρω το κοτόπουλο γιατί μετά από τόση ώρα το στομάχι μου είχα πάει βόλτα και έψαχνε για φαγητό αποφάσισα να αναμείξω τα υλικά μου για τη μαρινάρα σε ένα τάπερ. Στη συνέχεια πρόσθεσα και το κοτόπουλο, το έκλεισα καλά, έβαλα λίγη χορευτική μουσική στο ραδιόφωνο, το πήρα στα χέρια και κάνετε ένα μικρό χοροπηδηχτό χορευτικό μέχρι να ζεσταθεί το γκριλ στο φούρνο. Αφού ήμουν σίγουρη ότι είχα ζαλίσει αρκετά το κοτόπουλο μέχρι να γίνει "κοτόπουλο" πέρασα τα κομματάκια από τη φρυγανιά και τα έβαλα στο ταψί μου πάνω σε λαδόκολλα και βουρ στο φούρνο. Τα έψησα 6 λεπτά την κάθε πλευρά. 



Όσο χόρευα μαζί με το κοτόπουλο στο τάπερ είχα βάλει επίσης στο φούρνο μικροκυμάτων και 2 πατατούλες, με τη φλούδα τους, να ψηθούν για 10 λεπτάκια. Έτσι όταν έβαλα το κοτόπουλο στο φούρνο άρχισαν να ετοιμάζω και τις πατατοκροκέτες μου. 

Γι' αυτές χρειάστηκα:

 
2 μικρές πατάτες
3 κ.γ. τυρί κρέμα
1 φέτα παριζάκι ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο




Όταν οι πατάτες μου είχα ψηθεί τις ξεφλούδισα και τις έλιωσα σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψα καλά το μείγμα μου. Στη συνέχεια έκανα μπαλάκια τα οποία τα πέρασα από τη φρυγανιά και τα έβαλα στο γκρίλ να ψηθούν για 7 λεπτά.




Μόλις σέρβιρα το φαγητό μου το μόνο που ακουγόταν στο σπίτι ήταν μασουλήματα μέχρι που δεν έμεινε ούτε μπουκιά!!! Ήταν γρήγορα αλλά και νόστιμο φαγητό. Αν το δοκιμάσετε πιστεύω θα το λατρέψετε!! Εγώ μια φορά το ευχαριστήθηκα!! Ρωτήστε και το στομάχι μου αν θέλετε!!! 




ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πάει ο παλιός ο χρόνος ή μήπως να πω ο παλιοχρόνος....και ο νέος μας έφερε Cookies!!!

Πάει ο παλιός ο Χρόνος όπως λέει και το γνωστό τραγουδάκι, αν και κάποιοι συχνά θα αναφέρονται στο 2010 ως ο παλιοχρόνος που μας έφερε τα πάνω κάτω...
Ήρθε λοιπόν και ο νέος χρόνο πανηγυρικά, κι  έφερε κι αυτός με τη σειρά του αυξήσεις αλλά και μειώσεις, απολύσεις και προσλήψεις, αλλαγές, ανατροπές, χαρά ή και λύπη ή ότι άλλο μπορεί έφερε για τον καθένα μας....
Όσο δύσκολη κι αν ήταν όμως η χρονιά που μας πέρασε αυτές τις λίγες μέρες των γιορτών όλοι μας φροντίσαμε να βάλουμε τις σκοτούρες μας στην άκρη και να τις ευχαριστηθούμε όσο περισσότερο μπορούσαμε!! 

Πολύ τεμπελιάσαμε, πολύ μαγειρέψαμε, πολύ ήπιαμε και σίγουρα πολύ φάγαμε κάθε είδους καλούδια αλμυρά ή γλυκά ή και γλυκόξινα, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, επιδόρπια και ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας!! 

Για να παρατείνουμε λιγάκι τη γιορτινή μας ατμόσφαιρα παρόλο που το δέντρο μας ξεστολίστηκε σήμερα το απόγευμα φτιάξαμε cookies για να συνοδέψουμε τον καφέ μας ή το τσάι μας ή και τη ζεστή και αχνιστή μας σοκολάτα!! 

Η συνταγή κλασική και δοκιμασμένη! Τα υλικά έτοιμα σε σακουλάκι αγορασμένα από ένα Χριστουγεννιάτικο Bazaar. Το μόνο που κάναμε εμείς ήταν να προσθέσουμε δύο τελευταίες πινελιές και να τα ψήσουμε!! 

Τα υλικά που περιείχε το σακουλάκι μας ήταν:
110γρ. Αλεύρι
1/4 κ.γ. Μπέικιν
1/4 κ.γ. Σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
75 γρ. Καστανή ζάχαρη
75 γρ. Λευκή ζάχαρη
65 γρ. Βρώμη
100 γρ. Αποξηραμένα βατόμουρα
130 γρ. Λευκή Σοκολάτα (σε κομματάκια)

Αυτό που προσθέσαμε εμείς ήταν: 

125 γρ. λιωμένο και κρύο βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο 
1 κ.γ βανίλια. 

Η οδηγίες καθώς και υλικά ήταν πάνω σε ένα υπέροχο καρτελάκι μαζί με τη συσκευασία για να μπορέσουμε να τα ξαναφτιάξουμε...

Τι κάναμε λοιπόν...

Σε ένα μπολ αναμίξαμε το έτοιμο μείγμα υλικών με το βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια.  Τα ανακατέψαμε καλά και με ένα κουτάλι της σούπας για μεζούρα φτιάξαμε μπαλάκια από το μείγμα μας. 
Τα τοποθετήσαμε σε ταψί με λαδόκολλα  σε απόσταση τουλάχιστον 5 εκ. το ένα με το άλλο γιατί το μείγμα όσο ψήνεται θα απλώσει.  Τα ψήσαμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς. 
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο και περνάτε προσεκτικά τη λαδόκολα πάνω στη σχάρα του φούρνου και αφήνετε τα Cookies να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε. 



Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!