Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

TGIF!!! - και καλό μήνα!!

TGIF!!! ένα από τα πιο αγαπημένα ακρωνύμια....

Όχι δεν αναφέρομαι φυσικά στο γνωστή αλυσίδα εστιατορίων αλλά στην γνωστή σε όλους μας φράση: "Thank God It's Friday!!"

Παρασκευή!  Friday! Venerdi! Vendredi!
Σε όποια γλώσσα και να την πεις πάλι θα είναι η αγαπημένη λέξη του μεγαλύτερου μέρους του εργαζόμενου πληθυσμού. Σημαίνει το τέλος της εργασιακής εβδομάδας και την έναρξη ενός διημέρου. Δύο μέρες για να αφιερώσουμε στον εαυτό μας, στην οικογένειας μας, στους φίλους μας και να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν.

Για μένα τον τελευταίο καιρό Σαββατοκύριακο σήμαινε και την ευκαιρία να επιδοθώ σε ένα από τα αγαπημένα μου σπορ!!! Το cooking!!!
Για εσάς λοιπόν τους λάτρεις του cooking μία πρόταση φαγητού για το Σαββατοκύριακο!!!

Πικάντικο κοτόπουλο και ψητή πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων:

Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
•    300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
•    1 μέτριο κρεμμύδι
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    ½ ποτήρι νερό
•    Πάπρικα
•    Αλάτι, Πιπέρι
•    Σόγια

Προετοιμασία:
 Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι το σκόρδο και το κοτόπουλο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύετε το κοτόπουλο καλά για να μην κολλήσει ενώ ψήνεται. Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει. Επειδή τα κομμάτια του κοτόπουλο είναι μικρά δε θα πάρει πολύ ώρα να γίνει. Αν χρειαστεί προσθέστε κι άλλο νερό. Όταν το νερό σωθεί προσθέτετε τη σόγια. Ανακατεύετε καλά για να πάρει γεύση όλο το κοτόπουλο και χαμηλώνετε τη φωτιά για να μην κολλήσει. Το αφήνετε για 2 ακόμη λεπτά και μετά αποσύρετε το τηγάνι από το μάτι.

Για την πατάτα (ανά μερίδα):
•    1 μεγάλη πατάτα
•    Λίγο τυρί της αρεσκείας
Προετοιμασία:
Πλένετε την πατάτα καλά και τη βάζετε μέσα σε ένα μικρό σακουλάκι με τη φλούδα και το κλείνετε καλά. Τη βάζετε στη μέση του φούρνου μικροκυμάτων και την ψήνετε στη μέγιστη θερμοκρασία (περίπου 700W) για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη τη βγάζετε προσεκτικά από τη σακούλα (προσοχή στους υδρατμούς) και την κόβετε κατά μήκος στη μέση. Με ένα κουταλάκι αδειάζετε το εσωτερικό της πατάτες και το αναμειγνύετε σε ένα μπολάκι με το τυρί. Μπορείτε για περισσότερη γεύση να προσθέσετε και λίγο μπέικον. Με ένα πιρούνι λιώνετε το τυρί και την πατάτα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και γεμίζετε πάλι την πατάτα. Βάζετε την πατάτα σε ένα πιάτο και τη ψήνετε για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει το τυρί. Τρώγεται μόνη της αλλά και σαν συνοδευτικό πιάτο.


ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

2 σχόλια:

  1. Καλά που εξηγείς το ακρωνύμιο,γιατί εσείς οι νέοι έχετυε τους δικούς σας κώδικες επικοινωνίας-πού να καταλάβουμε;
    Το κοτοπουλάκι πολύ μ΄αρέσει,το φτιάχνω συχνά.
    Εκεί που έμεινα όμως είναι η πατάτα-τέλεια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή