Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Pancakes με κολοκύθι ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων....

Να 'μαι και πάλι...σας έλειψα???  Ειλικρινά το ελπίζω!!! Το ξέρω ότι η παρουσία μου δεν είναι ιδιαίτερα έντονη τελευταία και δίκιο έχετε κάποιοι από εσάς καλοί μου φίλοι που μου παραπονιέστε!! Κι εμένα μου έχει λείψει η συχνή μου ενασχόληση τόσο με το blog το δικό μου αλλά και τα δικά σας όσο και η ενασχόληση μου με την κουζίνα που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει όλο και πιο αραιή...  Όχι, και δυστυχώς, δεν έχω μείνει μισή από την ασιτία! Φροντίζει γι' αυτό η καλή μου η μαμά Ξανθούλα που πάντα μας φροντίζει όλους. 

 

 Το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν με βρήκε στο σπίτι με την εκλεκτή παρέα των γονιών μου και την κουζίνα ήδη να ψήνει τα αλμυρά μαφινάκια της Πηνελόπης σε εκτέλεση Ξανθής. Και αφού λοιπόν το βραδινό μας μενού περιελάμβανε ουζάκι και μεζεδάκι είπα να συμβάλω κι εγώ λίγο με τον δικό μου προσωπικό τρόπο...αυτοσχεδιάζοντας!!





Ανοίγω λοιπόν το ψυγείο....κοιτάω από δώ...κοιτάω από εκεί...και το μάτι μου πέφτει πάνω σε ένα μπολ με ψίχα από κολοκύθια από τα γεμιστά κολοκυθάκια της προηγούμενης μέρας....Εδώ είμαστε λέω...το τέλειο υλικό για να δημιουργήσουμε!!

Τι βρήκαμε στο ψυγείο μας λοιπόν...

3 κούπες ψίχα κολοκυθιού
1 μικρό κρεμμυδάκι (ή μάλλον δύο μισά)
1 αυγό
μισή πιπεριά πράσινη
2-3 κλωνάρια μάραθο
100 γρ. τυρί κρέμα

και εκτός ψυγείο:
πιπέρι
λάδι
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Και η συνέχεια είναι η εξής απλή....

βάλαμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μάραθο μέσα στο multi τα πολτοποιήσαμε όλα μαζί και μετά έβαλα το μείγμα μου μέσα σε ένα μπολ και πρόσθεσαμε τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος στο μικρό τηγανάκι (14cm) έβαλα λίγο λάδι και ένα στρώμα από το μείγμα μου και το έψησα περίπου για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Όχι δεν επιχείρησα να τη γυρίσω πετώντας την στον αέρα...μη λερώναμε και τα πάντα βραδιάτικα...ένα λείο καπάκι κατσαρόλας έκανε άριστα τη δουλειά του. 

Και ιδού το αποτέλεσμα...




Συγχωρήστε μας για την ποιότητα της φωτογραφίες αλλά οι δοκιμαστές μου ήταν εξαιρετικά ανυπόμονοι και δεν μας άφησαν και πολλά περιθώρια για καλλιτεχνείες....μία ακτινογραφία στο γεμάτο μας στομάχι θα σας πείσει σίγουρα ότι τα καταβροχθίσαμε όλα!!! 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή σας όρεξη!!! 

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Όταν τελειώνουν τα μακαρόνια και μας μένει ο κιμάς... (μέρος 2ο...)

Θα μου πείτε κι εσείς "Μα καλά όλο μακαρόνια τρώς εσύ;; Δεν κάνεις και τίποτα άλλο;;" Πιστεύω ότι θα καταλάβετε πολύ σύντομα ότι τα μακαρόνια και οι μακαρονάδες παντός τύπου και φύσεως είναι από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά!!! Την τελευταία φορά λοιπόν που μαγειρέψαμε μακαρόνια με κιμά μάλλον φτιάξαμε λίγο κιμά παραπάνω απ' όσο έπρεπε και έτσι τον καταψύξαμε και το κρατήσαμε μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη χρήση γι' αυτόν. Έτσι λοιπόν μια μέρα σε ένα ξεκαθάρισμα του ψυγείου και της κατάψυξης πέσαμε πάνω στον κιμά...ένα μεγάλο κομμάτι τυρί, δύο ξεχασμένες ντομάτες και ένα φύλλο σφολιάτας.

Και εγένετο Κιμαδόπιτα!!

Τα υλικά μας λοιπόν είναι τα εξής:

1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. κιμά μαγειρεμένο για μακαρόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μικρές ντομάτες τριμμένες
300 γρ. κασέρι κομμένο σε κυβάκια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι

Τι κάναμε λοιπόν...

Απλά ζεστάναμε τον κιμά μας σε ένα κατσαρολάκι, προσθέσαμε το σκόρδο τη ντομάτα και λίγο πιπεράκι και τον αφήσαμε λίγο να σωθούν τα υγρά του.


 Μέχρι να γίνει αυτό πήραμε το μικρό μας πυρέξ το λαδώσαμε και στρώσαμε τα 2/3 της σφολιάτας.







Αφού αφήσαμε τον κιμά μας να κρυώσει λιγάκι τον ρίξαμε μέσα στο ταψί μας κι από πάνω τα κομματάκια του τυριού. Με την υπόλοιπη σφολιάτα σκεπάσαμε την πίτα μας και την ψήσαμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα το πολύ.


Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε. Εγώ ένα θα σας πω...απλά δεν πρόλαβα να τη βάλω στο πιάτο και εξαφανίστηκε!!!



Καλή μας όρεξη!!!