Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρα χαράς μέρα γιορτής!!!

Μπορεί κανείς από εσάς καλοί μου αναγνώστες να μαντέψει τη μέρα είναι σήμερα??



Ναι είναι τα 13α γεννέθλια της Google...αλλά αυτό δεν είναι το γεγονός της ημέρας!!








Σήμερα έχει γεννέθλια το Blog μου!!!!







Μέσα σε μία στιγμή απόγνωσης και αναζήτησης ενός τρόπου να περνάει η ώρα μου σαν άνεργη που ήμουν πριν ένα χρόνο, δημιουργήθηκες αυτό τo blog! Το καμάρι μου!!Μέσα από αυτό μοιράστηκα μαζί σας συνταγές, ιδέες, σκέψεις, προτάσεις, συναισθήματα και πολλά άλλα!!! Κι έτσι πέρασε ο καιρός χωρίς καν να το καταλάβω!!

Γεννέθλια λοιπόν και δε θα μπορούσαμε να μην το γιορτάσουμε με ένα "γλυκό", με κεράκια και ποτό!!

Η μαμά μας, μας έκανε δώρο το κρασί (με προέλευση από την υπέροχη Μαδέρα), και οι υπόλοιποι καλεσμένοι (μία εξαιρετικά καλή μου φίλη, ο μπαμπάς μου και η μαμά μου) μας συνόδεψαν στον εορτασμό μας. 

Εμείς με τη σειρά μας προσφέραμε το "γλυκό"!!!




και το όνομα αυτού:

Τάρτα με αποξηραμένα σύκα και γραβιέρα*


( *Η Ιδέα είναι από ένα περιοδικό του κ. Παρλιάρου τροποποιημένη στα μέτρα του σκεύους μου.)

Υλικά για μια ταρτιέρα διαμέτρου 28εκατ.

Για τη ζύμη
220γρ.αλεύρι
125γρ. παγωμένο βούτυρο
3 κουταλιές παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
230γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
2-3 κουτ. σούπας τυρί αρσενικό τριμμένο
200γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
120γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα


Διαδικασία
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ψυχουλιαστό αποτέλεσμα. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.


 


Ανοίγουμε φύλλο πάνω σε σελοφάν με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μέγεθος όσο η ταρτιέρα μας και λίγο παραπάνω για τα τοιχώματα. Μεταφέρουμε το φύλλο στην ταρτιέρα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια ρύζι ή φασόλια ή τις ειδικές μπίλιες βάρους. Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 15 λεπτά.





Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.



Χρόνια μας πολλά λοιπόν και πάλι και εις άλλες αναρτήσεις με υγεία!!!



 ΥΓ. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή στην παρέα μας!!! 
 

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

I love Paris in the fall....

Έφτασε κιόλας ο Σεπτέμβρης στη μέση κι εγώ που βρίσκομαι; Πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μου ξεκλέβοντας λίγη ώρα από τον πολύτιμο ύπνο μου για να μοιραστώ τις περιπέτειες μου... και με απίστευτα μπουκωμένη μύτη!!! Ναι κι όμως...δεν πρόλαβε να μπει το φθινόπωρο κι εγώ κατάφερα κιόλας να συναχωθώ...αλλά που θα πάει θα μου περάσει...δεν είναι στο χέρι του άλλωστε...

Αιτία αυτού του πρόωρου κρυώματος...πολλές θα έλεγα...ή μάλλον συνδυασμός την αγάπης μου για το περπάτημα, της αγάπης μου για τη βροχή, της ξεροκεφαλιάς μου και φυσικά της πρόσφατης ολιγοήμερης επίσκεψης μου στο Παρίσι....!!!
 

Και θα πει κανένας γνωστικός άνθρωπος καλά όλα τα άλλα...αλλά δε φτάνει που πήγες στο Παρίσι το κατηγορείς κιόλας?? και μάλλον θα έχει δίκιο!! Ήταν μία υπέροχη απόδραση...λίγο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές...σαν να αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να στρωθούμε στη δουλειά!!! 

Ένας καλό μου φίλους (Γάλλος) γιόρταζε τα 30ά του γενέθλια και αποφάσισε να κάνει το πάρτυ του στο Παρίσι και είχε την τιμή να είμαι ανάμεσα στη λίστα των καλεσμένων. Ξέροντας γι' αυτό εδώ και καιρό ευτυχώς φρόντισα να κλείσω εισιτήρια και ξενοδοχείο όσο πιο νωρίς γινόταν για να βρω και καμιά καλύτερη τιμή. 

Πέρα λοιπόν από το πάρτυ που θα ήταν το βασικό γεγονός του ταξιδιού μου εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία για να κάνω μία σύντομη βόλτα στο Παρίσι...(είχε βρεθεί ξανά εκεί για 3 μέρες πριν από 4 χρόνια).

 Πέρα από όλα όσα ήξερα για το Παρίσι, πολύτιμες πληροφορίες ομολογώ πως άντλησα από της πρόσφατες αναρτήσεις της Μάγδας από τη δική της επίσκεψη στο Παρίσι...διαβάζοντας τις αναρτήσεις τις και ανυπομονώντας να πάω κι εγώ ζήλεψα λίγο το καταπληκτικό της σάντουιτς και είπα να δοκιμάσω κι εγώ να φτιάξω κάτι παρόμοιο!! Έτσι για να μπω λίγο στο κλίμα!!



Κράτησα λοιπόν τις σημειώσεις μου έτσι ώστε να παραφουσκώσω κι εγώ με τη σειρά μου το στομάχι μου με Παρισιάνικες λιχουδιές!!



 Η πρώτη μου μέρα στο Παρίσι χαρακτηρίστηκε από τρελό ποδαρόδρομο ε....και μερικά ψώνια!!! Παρίσι είναι τι να κάνουμε!!! Και φυσικά επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ!! (Έφτασα μέχρι την κορυφή αυτή τη φορά!!) Είναι άξιο θαυμασμού πως χώρεσε το πόδι μου το βράδυ στα ωραία μου ψηλοτάκουνα σανδάλια και πως άντεξα να τα φοράω για τις επόμενες 8 περίπου ώρες!!!




Μία από τις στάσεις μου λοιπόν το Σάββατο εκείνο...(α ναι...ΠΣΚ πήγα...και μάλιστα με πτήση μέσω Φρανκφούρτης!!) ήταν το διάσημο ζαχαροπλαστείο να το πω....μάλλον μπουτίκ γλυκών θα την χαρακτήριζα εγώ του Pierre Herme. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη δοκιμάσω τα macaron του!!!






Περιπλανώμενη και έχοντας πάρει το δρόμο για να ανέβω στον Πύργο του Άιφελ πέτυχα στο δρόμο μου ένα καταπληκτικό μαγαζί με σοκολατάκια!! 






Η Δεύτερη μέρα ήταν αυτή που έκανε τη ζημιά που ονομάζω κρύωμα...η πρόγνωση του καιρού το είχε πει...βροχούλα την Κυριακή στο Παρίσι...εγώ την ομπρέλα μου την πήρα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη βροχή να με κάνει μούσκεμα μέχρι το γόνατο!! Για να μην αναφερθώ στα πάνινα παπούτσια που φορούσα που από άσπρα έγιναν μαύρα...Έπρεπε όμως να κάνω τη βόλτα μου!!



Να περπατήσω στο κήπου του Λούβρου (ούτε λόγος για να μπω μέσα με τέτοια ουρά που είχε...ευτυχώς που είχα ξαναπάει...)




να επισκεφτώ το αρωματοπωλείο της Fragonard,






να διασχίσω μία μία τις γέφυρες του Σικουάνα για να καταλήξω στο Notre Dame.









Κάπου εκεί κοντά κάθισα σε ένα μικρό καφέ εστιατόριο και απόλαυσα ένα καταπληκτικό ριζότο με σπαράγγια!!!





Ο τελικός προορισμός ήταν να βρώ το φούρνο Poilane για να δοκιμάσω την υπέροχη μηλόπιτα τους αλλά είχα γίνει τόσο μούσκεμα και η ώρα περνούσε που έπρεπε να γυρίσω στο ξενοδοχείο να μαζέψω τα πράγματα μου και να πάρω το δρόμο του γυρισμού!! Την επόμενη φορά ίσως....

Προς το παρόν ελπίζω να απολαύσατε αυτές τις λίγες φωτογραφίες από το ταξίδι μου!!!




Καλό φθινόπωρο* να έχουμε!! 

*αν έρθει ποτέ...γιατί με τέτοιες θερμοκρασίες δεν το βλέπω!!!

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Διακοπών συνέχεια και λαχταριστές πέστροφες!!!

Θέλοντας και μη ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες μας αποχαιρέτισαν πλέον!! Ή τουλάχιστον μόνο ημερολογιακά γιατί η ζέστη καλά κρατάει ακόμη...

Καλό μήνα λοιπόν να ευχηθώ σε όλους μας και καλό Φθινόπωρο!!!

Μιας και η ζεστούλα το ευνοεί θα συνεχίσω λοιπόν εγώ με καλοκαιρινή διάθεση να σας περιγράφω τις Αυγουστιάτικες μας περιπλανήσεις....όσο κι αν μας φαίνεται δεν είναι και πολύ μακρινές ακόμη....το μαύρισμα από τις ατελείωτες ώρες στην παραλία καλά κρατεί (αν και λιγοστό φέτος...).

Επόμενη στάση λοιπόν με την έναρξη της άδειας ήταν η Πρέβεζα. Οικείο για μένα περιβάλλον αφού έχω ξανακάνει διακοπές εκεί κι άλλες φορές. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετική υγρασία και εκλεκτής ποικιλίας κουνούπια για την αποφυγή των οποίων φέτος εξοπλιστίκαμε καταλλήλως!! Το πάθημα πρέπει κάποια στιγμή να γίνεται μάθημα...μια μικρή λεπτομέρεια βέβαια είναι να χρησιμοποιούμε και το αντικουνουπικό μας πριν βγούμε έξω για βράδυ...



Από εκεί μας δόθηκε και η ευκαιρία να επισκεφτούμε το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Τον ποταμό θα τον κάνουμε βαρκάδα την επόμενη φορά.




Δεν παραλείψαμε επίσης να επισκεφτούμε και την Άρτα και να περπατήσουμε το ιστορικό της Γεφύρι.




Τέλος οι διακοπές μας έληξαν με 3 ημέρες στα Ιωάννινα. Κάναμε βόλτα στο νησάκι καθώς και σε ένα χωριό εκεί κοντά τα Λάζαινα. Επίσης επισκεφτήκαμε και το Μοναστήρι της Τσούκας. Δε θα πω περισσότερα...οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλάνε από μόνες τους.






Οι μέρες όμως πέρασαν και ήρθε η ώρα να γυρίσουμε στην Αθήνα. Κατεβαίνοντας κάναμε μία στάση να χαζέψουμε τον ποταμό Λούρο περιστοιχισμένο από άπειρα πλατάνια και με κρυστάλλινα δροσερά νερά.




Δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε ένα από τα ιχθυοτροφία που βρίσκονται στο δρόμο αυτό και να προμηθευτούμε πέστροφες για όλους!!

Και για του λόγου το αληθές ορίστε και η συνταγή μας!!

Πέστροφες τηγανιτές με αμύγδαλα

Τα Υλικά Μας
  • Πέστροφες
  • Βούτυρο
  • Αμύγδαλα φιλέ
Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις πέστροφες  ή καλύτερα ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας τις καθαρίσει.( Εμείς είχαμε την τύχη να τις αγοράσουμε καθαρισμένες.) Τις πλένουμε καλά και αλατίζουμε την κοιλιά τους  και εξωτερικά  και τις περιχύνουμε με λεμόνι μέσα έξω. Τις αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό ( οπωσδήποτε) βούτυρο κι όταν ζεσταθεί καλά τοποθετούμε την πέστροφα και τηγανίζουμε σε χαμηλή προς μέτρια  φωτιά ( Διαβάθμιση 1-9 στο 7 ) για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο τελευταίο λεπτό τηγανίσματος προσθέτουμε τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για κάθε πέστροφα.
Σερβίρουμε  συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.

Εμείς τις συνοδεύσαμε με αμπελοφάσουλα και τη διάσημη μανιταρόπιτα της Λίνας!!!



Καλό Φθινόπωρο λοιπόν και καλά μαγειρέματα!!!!