Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρα χαράς μέρα γιορτής!!!

Μπορεί κανείς από εσάς καλοί μου αναγνώστες να μαντέψει τη μέρα είναι σήμερα??



Ναι είναι τα 13α γεννέθλια της Google...αλλά αυτό δεν είναι το γεγονός της ημέρας!!








Σήμερα έχει γεννέθλια το Blog μου!!!!







Μέσα σε μία στιγμή απόγνωσης και αναζήτησης ενός τρόπου να περνάει η ώρα μου σαν άνεργη που ήμουν πριν ένα χρόνο, δημιουργήθηκες αυτό τo blog! Το καμάρι μου!!Μέσα από αυτό μοιράστηκα μαζί σας συνταγές, ιδέες, σκέψεις, προτάσεις, συναισθήματα και πολλά άλλα!!! Κι έτσι πέρασε ο καιρός χωρίς καν να το καταλάβω!!

Γεννέθλια λοιπόν και δε θα μπορούσαμε να μην το γιορτάσουμε με ένα "γλυκό", με κεράκια και ποτό!!

Η μαμά μας, μας έκανε δώρο το κρασί (με προέλευση από την υπέροχη Μαδέρα), και οι υπόλοιποι καλεσμένοι (μία εξαιρετικά καλή μου φίλη, ο μπαμπάς μου και η μαμά μου) μας συνόδεψαν στον εορτασμό μας. 

Εμείς με τη σειρά μας προσφέραμε το "γλυκό"!!!




και το όνομα αυτού:

Τάρτα με αποξηραμένα σύκα και γραβιέρα*


( *Η Ιδέα είναι από ένα περιοδικό του κ. Παρλιάρου τροποποιημένη στα μέτρα του σκεύους μου.)

Υλικά για μια ταρτιέρα διαμέτρου 28εκατ.

Για τη ζύμη
220γρ.αλεύρι
125γρ. παγωμένο βούτυρο
3 κουταλιές παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
230γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
2-3 κουτ. σούπας τυρί αρσενικό τριμμένο
200γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
120γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα


Διαδικασία
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ψυχουλιαστό αποτέλεσμα. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.


 


Ανοίγουμε φύλλο πάνω σε σελοφάν με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μέγεθος όσο η ταρτιέρα μας και λίγο παραπάνω για τα τοιχώματα. Μεταφέρουμε το φύλλο στην ταρτιέρα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια ρύζι ή φασόλια ή τις ειδικές μπίλιες βάρους. Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 15 λεπτά.





Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.



Χρόνια μας πολλά λοιπόν και πάλι και εις άλλες αναρτήσεις με υγεία!!!



 ΥΓ. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή στην παρέα μας!!! 
 

12 σχόλια:

  1. Να τα εκατοστήσεις με υγεία πολλές αναρτήσεις και χαρούμενες μέρες και νύχτες μιας και οι περισσότερες αναρτήσεις σου έχουν γραφτεί κλέβοντας τον ελεύθερο χρόνο σου.
    Του χρόνου υπόσχομαι ποτά εξωτικά!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τα εκατοστήσει το μπλογκ σου γεμάτο όμορφες αναρτήσεις!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά, με πολλές νόστιμες αναρτήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια του πολλά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τα εκατοστησεις!
    Χρονια Πολλα και πολύ πολύ δημιουργικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά στο μπογκ σου, πάντα με όμορφες και δημιουργικές αναρτήσεις

    Η τάρτα σου πολύ καλή και θα ήθελα να δοκιμάσω ένα κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια σου πολλά λοιπόν με πολλή έμπνευση και δημιουργικότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά στο blog!!! Να τα εκατοστήσει :)
    Πάντα με όμορφες αναρτήσεις και νόστιμες λιχουδιές!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά, να το χαίρεσαι!!!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές σας!! Ελπίζω να τα καταφέρω εξίσου καλά κι αυτό το χρόνο και να μοιραστώ μαζί σας όσο το δυνατόν περισσότερα!!! (αν καταφέρω να βάζω με πιο συχνά κάτω και να γράφω!!) Τα φιλιά μου σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλάκα κάνεις ότι πέρασε ένας χρόνος κιόλας!!!! Μα πότε κιόλας;;; Χρόνια πολλά και γλυκά και πάντα να γιορτάζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά για το blog σου. Τι να σου ευχηθώ; Να ΄σαι πάντα γερή και να μοιράζεσαι μαζί μας τις συνταγές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή