Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Είμαι μακαρονού...τι να κάνουμε??? - My Quick Pasta top 5!!!

Από μικρό παιδί, και διευκρινίζω γιατί τώρα είμαι μεγάλο παιδί, τα μακαρόνια ήταν το αγαπημένο μου φαγητό. Και ήταν σίγουρα και από τα πρώτα φαγητά που έμαθα να φτιάχνω και το μαγείρευα συχνά μόνη μου (χωρίς την εποπτεία της μαμά) για όλη την οικογένεια.

Πειραματιζόμενη λοιπόν μέσα στα χρόνια με τη μαγειρική και με το αντικείμενο του πόθου μου τα ζυμαρικά έφτασα στο σημείο να φτιάχνω όσο το δυνατόν πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές που να μη χρειάζονται σχεδόν καθόλου προετοιμασία πέρα από το βράσιμο των μακαρονιών.

Αυτές τις απλές, ωραίες και γρήγορες συνταγές θα μοιραστώ σε αυτή την ανάρτηση μαζί σας. Και περιττό να σας πω ότι αυτή την ανάρτηση την ετοιμάζω πολύ καιρό!!! Ε....δε γίνεται να τρώμε και κάθε μέρα μακαρόνια.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την αντίστροφη μέτρηση του Top 5 γρήγορων συνταγών για μακαρόνια.




 Νο5
 Στο Νούμερο 5 βρίσκουμε την κλασική συνταγή spaghetti aglio e olio!!! Φρεσκοβρασμένα μακαρόνια ελαφρώς al dente, 2 σκελίδες ζουλιγμένο σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!!!











No4
Μακαρόνια με πάστα ελιάς και λιαστή ντομάτα. Μία σχετικά πρόσφατη μου δημιουργία κατά την περίοδο του Πάσχα όταν έψαχνα κάτι νηστίσιμο να φάω και είπα να δημιουργήσω κάτι νέο με ότι είχα στο ψυγείο. (δεν είμαι και πολύ μεγάλος φαν τη κέτσαπ βλέπετε....).
Έτσι κι έγινε. Έβαλα στο πιάτο με τα μακαρόνια μου δύο γενναίες κουταλιές του γλυκού πάστα ελιάς, 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και ανακάτεψα καλά!! Το πιάτο μου άδειασε σε λίγα μόνο λεπτά!!! Όταν την ξαναέφτιαξα για να τη φωτογραφίσω πρόσθεσα και λίγη κάπαρη στο τέλος έτσι για δοκιμή. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι απλά άψογο!!



 



No3 
Η κλασική και αγαπημένη Μακαρονάδα πέστο. Όλοι την ξέρουμε και όλοι την αγαπάμε!!! Τα λόγια είναι περιττά. Μπορεί να μην είναι η πρώτη μου επιλογή αλλά σίγουρα είναι μέσα στις πιο αγαπημένες μου συνταγές. Η μαγειρική και η φωτογράφιση έγινε στο σπίτι της κουμπάρας μου η οποία που έδωσε και τη συγκεκριμένη συνταγή που περιττό να σας πω καλύτερη δεν έχω φάει....(συγνώμη μαμά!!!)
Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι:
1 ποτήρι λάδι
5 χούφτες βασιλικό (γυναικείες χούφτες ε...!!)
3 σκελίδες σκόρδο (να μπορούμε να δώσουμε και κανένα φιλάκι μετά!!!)
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
50γρ. κουκουνάρι
1 χούφτα παρμεζάνα ή πεκορίνο
Όλα στο multi e voila!!!



  


No2
Στο νούμερο δύο άλλη μία πολύ αγαπημένη μου συνταγή για μακαρόνια, εύκολη δροσερή και απολαυστική!!  Φρέσκια ντομάτα με βασιλικό και σκόρδο. Πρώτη φορά μου την είχε φτιάξει η ξαδέλφη μου αυτή τη συνταγή!! Αφιερωμένη στις πολυάσχολες μητέρες!! Τι κάνουμε; Πολύ απλό. Φρέσκια ντομάτα λίγο σκόρδο (αν σας αρέσει) φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και όλα μαζί στο multi!! 1,2,3 βρουμ βρουμ βρουμμμμμμ και έτοιμο το φαγητό μας. Αν θέλετε γαρνίρετε και με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και φυσικά τυρί τριμμένο. Τρώγεται με ότι τύπο μακαρονιού σας αρέσει. Εμείς τη μέρα της φωτογράφισης είχαμε βίδες.









No1
Στην κορυφή η πιο αγαπημένη μου συνταγή για μακαρόνια. Μακαρονοσαλάτα με βίδες προσούτο, ρόκα και παρμεζάνα.
Αντεγραμμένη πριν από πολλά χρόνια πολλά ένα γυναικείο περιοδικό, περιμένοντας της σειρά μου στο κομμωτήριο πάνω σε μία απόδειξη σούπερ μάρκετ.
Τη δοκίμασα την επόμενη κιόλας μέρα που τη διάβασα κι από τότε είναι το πιο αγαπημένο μου φαγητό.
Απλά κόψτε το προσούτο με τα χέρια σας κομματάκια πάνω στα μακαρόνια. Το ίδιο κάνετε και με τη ρόκα. Λίγο πιπέρι, λίγο λάδι, ανακατέψτε και προσθέστε στο τέλος την παρμεζάνα σε flakes. Μην την κοιτάτε και πολύ!! Απλά φάτε τη και θα με θυμηθείτε!!!
Εσάς ποιά είναι η αγαπημένη σας μακαρονάδα;;;;



Καλό Σαββατοκύριακο!!!