Πειραματιζόμενη λοιπόν μέσα στα χρόνια με τη μαγειρική και με το αντικείμενο του πόθου μου τα ζυμαρικά έφτασα στο σημείο να φτιάχνω όσο το δυνατόν πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές που να μη χρειάζονται σχεδόν καθόλου προετοιμασία πέρα από το βράσιμο των μακαρονιών.
Αυτές τις απλές, ωραίες και γρήγορες συνταγές θα μοιραστώ σε αυτή την ανάρτηση μαζί σας. Και περιττό να σας πω ότι αυτή την ανάρτηση την ετοιμάζω πολύ καιρό!!! Ε....δε γίνεται να τρώμε και κάθε μέρα μακαρόνια.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την αντίστροφη μέτρηση του Top 5 γρήγορων συνταγών για μακαρόνια.
Νο5
Στο Νούμερο 5 βρίσκουμε την κλασική συνταγή spaghetti aglio e olio!!! Φρεσκοβρασμένα μακαρόνια ελαφρώς al dente, 2 σκελίδες ζουλιγμένο σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!!!
No4
Μακαρόνια με πάστα ελιάς και λιαστή ντομάτα. Μία σχετικά πρόσφατη μου δημιουργία κατά την περίοδο του Πάσχα όταν έψαχνα κάτι νηστίσιμο να φάω και είπα να δημιουργήσω κάτι νέο με ότι είχα στο ψυγείο. (δεν είμαι και πολύ μεγάλος φαν τη κέτσαπ βλέπετε....).
Έτσι κι έγινε. Έβαλα στο πιάτο με τα μακαρόνια μου δύο γενναίες κουταλιές του γλυκού πάστα ελιάς, 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και ανακάτεψα καλά!! Το πιάτο μου άδειασε σε λίγα μόνο λεπτά!!! Όταν την ξαναέφτιαξα για να τη φωτογραφίσω πρόσθεσα και λίγη κάπαρη στο τέλος έτσι για δοκιμή. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι απλά άψογο!!
No3
Η κλασική και αγαπημένη Μακαρονάδα πέστο. Όλοι την ξέρουμε και όλοι την αγαπάμε!!! Τα λόγια είναι περιττά. Μπορεί να μην είναι η πρώτη μου επιλογή αλλά σίγουρα είναι μέσα στις πιο αγαπημένες μου συνταγές. Η μαγειρική και η φωτογράφιση έγινε στο σπίτι της κουμπάρας μου η οποία που έδωσε και τη συγκεκριμένη συνταγή που περιττό να σας πω καλύτερη δεν έχω φάει....(συγνώμη μαμά!!!)
Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι:
1 ποτήρι λάδι
5 χούφτες βασιλικό (γυναικείες χούφτες ε...!!)
3 σκελίδες σκόρδο (να μπορούμε να δώσουμε και κανένα φιλάκι μετά!!!)
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
50γρ. κουκουνάρι
1 χούφτα παρμεζάνα ή πεκορίνο
Όλα στο multi e voila!!!
No2
Στο νούμερο δύο άλλη μία πολύ αγαπημένη μου συνταγή για μακαρόνια, εύκολη δροσερή και απολαυστική!! Φρέσκια ντομάτα με βασιλικό και σκόρδο. Πρώτη φορά μου την είχε φτιάξει η ξαδέλφη μου αυτή τη συνταγή!! Αφιερωμένη στις πολυάσχολες μητέρες!! Τι κάνουμε; Πολύ απλό. Φρέσκια ντομάτα λίγο σκόρδο (αν σας αρέσει) φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και όλα μαζί στο multi!! 1,2,3 βρουμ βρουμ βρουμμμμμμ και έτοιμο το φαγητό μας. Αν θέλετε γαρνίρετε και με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και φυσικά τυρί τριμμένο. Τρώγεται με ότι τύπο μακαρονιού σας αρέσει. Εμείς τη μέρα της φωτογράφισης είχαμε βίδες.
No1
Στην κορυφή η πιο αγαπημένη μου συνταγή για μακαρόνια. Μακαρονοσαλάτα με βίδες προσούτο, ρόκα και παρμεζάνα.
Αντεγραμμένη πριν από πολλά χρόνια πολλά ένα γυναικείο περιοδικό, περιμένοντας της σειρά μου στο κομμωτήριο πάνω σε μία απόδειξη σούπερ μάρκετ.
Τη δοκίμασα την επόμενη κιόλας μέρα που τη διάβασα κι από τότε είναι το πιο αγαπημένο μου φαγητό.
Απλά κόψτε το προσούτο με τα χέρια σας κομματάκια πάνω στα μακαρόνια. Το ίδιο κάνετε και με τη ρόκα. Λίγο πιπέρι, λίγο λάδι, ανακατέψτε και προσθέστε στο τέλος την παρμεζάνα σε flakes. Μην την κοιτάτε και πολύ!! Απλά φάτε τη και θα με θυμηθείτε!!!
Εσάς ποιά είναι η αγαπημένη σας μακαρονάδα;;;;
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
@
ΑπάντησηΔιαγραφήη πιό αγαπημένη μου ;
ΟΛΕΣ !
μακαρονάς άνθρωπος κι εγώ :)
χαχαχ εσύ είσαι δικιά μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήεχω ένα παλιό ποστ με γρηγορες σάλτσες.Δες ίσως να σου αρέσει καμία εχω εκτός του πέστου γένοβας και ένα με φυστικι μόνο αυτό σου λέω :))
No3 για μενα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαντελης
Τώρα επειδή εμένα οι σιελογόνοι αδένες μου δουλεύουν όση ώρα διαβάζω το ποστ, καταλαβαίνεις ότι είμαι κι εγώ μακαρονού και μάλιστα φαν αυτών των απλών μακαρονάδων και ιδιαίτερα όσων δεν έχουν κρέας ή κιμά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ και αν είμαι μακαρονού!!!!!! Λατρεμένες και οι 5!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακαρόνια να είναι και οτι να ναι,απλό γρήγορο και με πολλές παραλαγές καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα πάρω το Νο4 και θα φύγω :) Όλες φαίνονται νοστιμότατες Αρτεμούλα. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήena piato pasta einai eufkolo k grigoro.mia paradosiakh syndagh ths perioxhs mou einai h pasta alla zucca kolokytha pou nai glikia k mallon oxi tou goustou sou afou s aresei to prosciutto to opio latrevw.h pasta n.5 gia mena me pepperoncino otan viazomai alliws salsa krema manitaria.polla filia !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικός από το μπλογκ σου.
Πολύ καλό.
Αν θέλεις πέρασε και από τα Εφτάνησα http://eftanhsa.blogspot.com
και τα νησιά μας έχουν υπέροχα φαγητά.
Την καλησπέρα μου από την ξενητιά.
Ντένης
Tις ζήλεψα ΟΛΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αγαπημένη μου είναι η καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος και ΟΧΙ με αυγά), αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα δοκιμάσω και τις δικές σου, μιά και ψάχνω για καινούργια αγαπημένη!!!
ΥΓ-1:Η ανάποδη μηλόπιτα θα πάει....στην Κίνα! Έχω μία "συμμαθήτρια" στα γαλλικά από την Κίνα και όταν είδε τις φώτο στο κινητό μου από την μηλόπιτα που έφτιαξα μου ζήτησε τη συνταγή! Θα την παραπέμψω μάλιστα στο μπλογκ σου για να δει και τις εικόνες...
ΥΓ-2:Ελπίζω να σου άρεσε κάτι από αυτά που έφτιαξα και να το κρατήσετε! Θα το ήθελα πολύ...
Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!!!
Αγαπάμε pesto και το Donkey και το Carrot! Pesto με κάθε υλικό!
ΑπάντησηΔιαγραφή