Έτσι λοιπόν την Κυριακή που μας πέρασα έφτιαξα κάτι παλιό και κλασικό, κάτι δανεικό (από άλλο blog) και κάτι νέο και ωραίο!
Έχουμε και λέμε λοιπόν....Μπουτάκια κοτόπουλου πανέ για το κυρίως πιάτο (something old) με πικάντικες πατάτες για συνοδευτικό (something borrowed), και σοκολατένια μάφιν για επιδόρπιο (something new!).
Ξεκινάμε λοιπόν από τα μπουτάκια κοτόπουλου που είναι κάτι πολύ απλό και κλασικό. Το μόνο που ας πούμε έκανα ιδιαίτερο ήταν στο πανάρισμα τους. Αφού λοιπόν τα έπλυνα, απλά τα τίναξα απαλά να φύγει το πολύ νερό αλλά να μείνουν αρκετά υγρά ώστε να κολλήσει πάνω τους το μείγμα μου για το πανέ το οποίο περιείχε τα εξής:
Μέσα στο παραπάνω μείγμα έπνιξα στην κυριολεξία το κάθε ένα μπουτάκι καλύπτοντας το όσο καλύτερα γινόταν. Μετά τα έβαλα στο ταψί μου πάνω σε λαδόκολλα και τα έψησα!!
Για τη συνέχεια έχουμε τις πικάντικες πατάτες μας για συνοδευτικό δανεικές από τη μπλογκογειτονιά και συγκεκριμένα από το My Kitchen Diary, όπου μπορείτε να βρείτε και τη συνταγή. Από μένα μόνο η φωτογραφία της δικής μου εκτέλεσης.
Το γεύμα μας ολοκληρώθηκε με μία άκρως δροσιστική σαλάτα με μαρούλι ρόκα και ρόδι. Ευκαιρία ήταν να δοκιμάσουμε και μία έτοιμη σάλτσα κάρυ που είχαμε αγοράσει, και για να ανάψουν ακόμη περισσότερο τα αίματα για τους πιο τολμηρούς είχαμε καυτερή σάλτσα Peri-Peri για κοτόπουλο από τα Nando's που την είχα φέρει από το Λονδίνο και την οποία με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα πρόσφατα και στη Αθήνα.
Για το τέλος έρχεται το καλύτερο απ' ολα...ειδικά αν είστε λάτρης της σοκολάτας!! Από το αγαπημένο μου βιβλιαράκι με συνταγές για 200 cupcakes ήταν το επιδόρπιο μας. Chocolate Fudge Cupcakes, σοκολατένια cupcakes με σοκολατένια γαρνιτούρα!!
Ιδού και η συνταγή τους:
Για 12 cupcakes (εμένα μου βγήκαν 10 γιατί ήταν λίγο πιο μεγάλα τα χαρτάκια που χρησιμοποίησα)
- 125γρ. βούτυρο αλατισμένο ελαφρώς λιωμένο
- 150γρ. καστανή ζάχαρη
- αυγά
- 100γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50γρ. κακάο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την επικάλυψη (Chocolate Fudge Frosting) χρειαστήκαμε:
- 100γρ. σοκολάτα απλή ή σοκολάτα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- 75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Βάζετε τη σοκολάτα με το γάλα και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι (κατά προτίμηση με χοντρό πάτο) και ζεσταίνεται ελαφρά, ανακατεύοντας μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν.
Απομακρύνεται την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Βάζετε την επικάλυψη πάνω από τα cupcakes, όσο είναι ακόμη ζεστά, με ένα κορνέ. Αν δεν έχετε κορνέ αυτοσχεδιάστε μία ένα σακουλάκι τροφίμων κόβοντας τη μία γωνιά.
Για αυτή την Κυριακή το μενού έχει σίγουρα στόλισμα δέντρου και σπιτιού!!! Δε βλέπω την ώρα!!!
Καλές γιορτές να έχουμε!!!
Προς το παρόν μιας και η ώρα είναι περασμένη ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ!!!!!!!!!!!
ολα λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήTo κοτοπουλάκι σου το ζήλεψα! Μπράβο Arti!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρτεμη,πρόταση γευστικότατη και περιέχει απ΄όλα,αγαπημένες νοστιμιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου είχα ένα βραβείο,δεν ήρθες να το πάρεις.
Φιλιά!
Θα τα φτιάξω μόλις λασκάρω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται υπέροχα!