Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μπισκότα κιμά

Κάθε φορά που βρίσκω λίγο ελεύθερο χρόνο ξεφυλίζω τα ατελείωτα βιβλία και περιοδικά που έχω μαζέψει με συνταγές και πάντα όλα και κάτι νέο βρίσκω που να θέλω να μαγειρέψω!! Όταν πάλι βρίσκω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο το μαγειρεύω κιόλας!! Αλλά όλο με κάτι άλλο ξεχνιέμαι και δεν βρίσκω χρόνο να κάτσω μπροστά στον υπολογιστή και να μοιραστώ αυτή τη γευστική εμπειρία μαζί σας.... που στο τέλος ξεχνάω και ποιές ήταν οι συνταγές για τις οποίες ήθελα να γράψω....

Δεν ξέρω...ίσως να φταίει που όλη μέρα στη δουλειά είμαι μπροστά σε έναν υπολογιστή...ίσως επειδή πολλές φορές δεν έχω όρεξη να γράψω...άλλες πάλι δε βρίσκω τα λόγια και μετά το αναβάλω...

Αλλά έρχονται κι αυτές οι στιγμές όπως σήμερα που αρχίζει να σου λείπει αυτή η δημιουργική ώρα μπροστά στην οθόνη να γράφω όλα όσα έχω μέσα στο μυαλό μου και να τα μοιράζομαι με κάποιον... 

Το βιβλίο από το οποίο μαγείρεψα αυτή τη συνταγή που θα δείτε παρακάτω το βρήκα τυχαία σε ένα σουπερ μάρκετ...ήταν αρκετά φτηνό και με το πρώτο ξεφύλλισμα κάτι μου έκανε κλικ μέσα και έτσι το πήρα!! Αυτό κι άλλο ένα παρόμοιο....τι να κάνω....ποτέ δε χορταίνω να έχω νέα βιβλία μαγειρικής στη βιβλιοθήκη μου....

Έτσι λοιπόν πριν από αρκετό καιρό όταν ήρθε η ώρα να διαλέξουμε μεζεδάκια για ένα τραπέζι-μπουφέ που θα κάναμε στο σπίτι επιστρατεύσαμε όλα τα μέσα, μέσα σε αυτά και το βιβλίο μου "Εδέσματα για πάρτι" . Ξεφυλλίζοντας λοιπόν έπεσε πάνω σε αυτή την προτότυπη ονομασία φαγητού... "Μπισκότα κιμά". 

Ναι ίσως σε αυτό το σημείο να πείτε ότι "σιγά μωρέ...άλλη μία συνταγή για κεφτεδάκια είναι"...κι όμως είναι αυτές οι μικρές λεπτομέριες στα υλικά που κάνουν τη διαφορά. Δυστυχώς δεν έχουμε και πολλές φωτογραφίες γιατί μαγειρεύαμε αρκετά φαγητά ταυτόχρονα οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη φορά που θα τα φτιάξουμε....


Κεφτεδάκια Κιμά

Υλικά:
340γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
150γρ. κιμά ανάμεικτο (βοδινό χοιρινό) 
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. μαϊντανό
30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
500 ml λάδι για τηγάνισμα

Βήμα 1ο

Σουρώνουμε το καλαμπόκι και το στραγγίζουμε καλά. Ζυμώνουμε τον κιμά με το καλαμπόκι, τα μπαχαρικά, τον κρόκο, το αλεύρι και το μαϊντανό σε ένα ομοιογενές μείγμα. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά πλακέ μπαλάκια και τα κυλάμε στην φρυγανιά. 

Βήμα 2ο

Βάζουμε το λάδι σε ένα σκεύος να κάψει και τηγανίζουμε τα μπαλάκια μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να στραγγίζουν σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε πάνω σε μαρουλόφυλλα. 

Στο βιβλίο τα συνεδεύει με ντιπ φτιαγμένο με δύο ντομάτες , ένα κρεμμύδι , χυμό από ένα πορτοκάλι και μία ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά τσίλι (χωρίς τα σπόρια), αλάτι και πιπέρι.



Κι επειδή μεταξύ blogging και μεταμεσονύχτια ταινίας πέρασε η ώρα να έχετε μία υπέροχη Κυριακή κι ελπίσουμε ότι ο ήλιος θα έρθει σύντομα!!!! 

6 σχόλια:

  1. Ενδιαφερον ακουγεται και με το καλαμποκι πρεπει να ναι και πολυ νοστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλαβα το δωράκι μου!!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
    Πρωτότυπα μπιφτεκάκια
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συνταγή!!!
    Και φαίνονται πολύ νόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To καλαμπόκι τα γλυκαινει
    Ωραία κεφτεδάκι Arti.
    Και το ντιπ ακούγεται πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία ιδέα τα μπιφτέκια με το καλαμπόκι, θα γίνονται πολύ χορταστικά έτσι και δεν θέλουν και πουρέ ή πατάτες για συνοδευτικό!
    Στο blog μου σε έχω καλέσει στο παιχνίδι των 11 ερωτήσεων, αν θέλεις δες εδώ: http://chefkang.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ανακάλυψα σήμερα, είμαι σε δίαιτα, και κάθομαι και διαβάζω τις λιχουδιές σου...είμαι μαζόχα ε?, με έχεις κολάσει...αλλά χόρτασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή