Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

New era....

Έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από την τελευταία μου ουσιαστική ανάρτηση...Λίγο οι καταστάσεις λίγο η ζέστη είχα ρίξει την διάθεση μου και τη δημιουργικότητα μου σε  πολύ χαμηλά επίπεδα...Αλλά αυτά τα ξέρετε ήδη...Ήρθε όμως η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την αδράνεια! Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οδεύει και προς την έξοδο....το ίδιο και η περίοδος αδράνειας μου!!
Και ο λόγος....μα τι άλλο από ένα εκπληκτικό φαγητό το οποίο δεν μπορούσα να μη μοιραστώ μαζί σας!!!

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχω μαγειρέψει πάρα πολλά φαγητό με μεγάλη επιτυχία και καιρός είναι να αρχίσω πάλι να τα μοιράζομαι μαζί σας!! Ο λόγος λοιπόν της σημερινής μου επιστροφής ελπίζω να σας εντυπωσιάσει όσο εμάς!!

Austrian Paprika Chicken


Τη συνταγή αυτή ήθελα να τη φτιάξω εδώ και πάρα πολύ καιρό! Είναι από ένα βιβλίο που είχα πάρει πριν από χρόνια σε ένα charity shop στην Αγγλία σχετικά με τη Νέα Δίαιτα του Atkins. Τη δίαιτα δεν την έχω κάνει ποτέ με ευλάβεια αλλά οι συνταγές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι εξαιρετικές. Έτσι και αυτή προσαρμόστηκε και δεν έμεινε τίποτα στα πιάτα μας!!!

Υλικά:
650γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου
30 ml ελαιόλαδο 
λίγο αλάτι
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
150 ml ζωμός λαχανικών
200ml sour cream

Μαγειρικά σκεύη που θα χρειαστούμε: 
Αντικολλητικό τηγάνι
Πυρέξ με καπάκι

Τι κάνουμε λοιπόν με όλα αυτά τα υπέροχα υλικά...

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στο τηγάνι μας ζεσταίνουμε το λάδι. Τηγανίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και αλατίζουμε. 

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το στραγγίζουμε σε λίγο χαρτί κουζίνας. 

Στο τηγάνι μας συνεχίζουμε με το λάδι που έχει μείνει προσθέτοντας τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε στη συνέχεια την πάπρικα, το ζωμό και τη sour cream, ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα μας μέχρι να πάρει μία λεία υφή. 

Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο πυρέξ μας και το καλύπτουμε με το μείγμα που μόλις φτιάξαμε. Το ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα! 

Εμείς το σερβίραμε με ρύζι και το απολαύσαμε!!! Εγώ όπως θα διαπιστώσετε από τη φωτογραφία το παράκανα λίγο με τα κρεμμυδάκια...αλλά τι να κάνουμε...αδυναμίες είναι αυτές!! 




Καλή εβδομάδα σε όλους και καλές διακοπές!!!! 







4 σχόλια:

  1. τι διαιτα καλε να κανεις!!!!!απ'ολη τη συνταγη το ξερω σχολιάζω το άσχετο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετοιμη για δράση Arti..τέλος η αδράνεια.
    Πάμε μπροστά και δημιουργούμε.. κι άμα είναι δημιουργίες όπως το φαγητό σου πρέπει να το μοιράζεσαι.
    Φαίνεται πολύ ωραίο. Και τα πολλά κρεμμύδια που έβαλες μια χαρά είναι.
    Δεν την έχω δοκιμάσει την καπνιστή πάπρικα ακομα..πρέπει.

    Καλό μήνα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Έτσι λοιπόν ξανά στις επάλξεις και με σουπερ πρόταση, φιλί μεγάλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρτεμις, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που βλέπω και πάλι ανάρτησή σου. Welcome back!
    Το πιάτο αυτό φαίνεται υπέροχο. Το έχω ακουστά αλλά δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Σ' ευχαριστώ για την ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή