Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

Μετά από ένα άκρως χορταστικό γεύμα άρτια προετοιμασμένο από την καλή μας μαμά και ένα απλά υπέροχο επιδόρπιο και "εντελώς τυχαία" το αγαπημένο μου Γλυκό του κουταλιού κεράσι βρήκα επιτέλους το κουράγιο να σηκωθώ από τον καναπέ όπου είχα κουρνιάσει και απολάμβανα τη ζεστούλα της κουβερτούλας μου για να μοιραστώ μαζί σας μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για σάλτσα μακαρονάδας!! Είναι περισσότερο μια καλοκαιρινή συνταγή γιατί όλα τα υλικά τότε μπορείς να τα βρεις πιο εύκολα τα λαχανικά που χρησιμοποιώ.

Τα υλικά μας λοιπόν είναι:


3 πιπεριές (χρωματιστές κατά προτίμηση για ποικιλία)
2 κολοκυθάκια μέτρια
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 μέτρια κρεμμύδια



3 μέτριες φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (ή μία κονσέρβα ντοματάκια)
βασιλικό φρέσκος ή αποξηραμένο
2 σκελίδες σκόρδο
10 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
αλάτι, πεπέρι, λάδι, νερό
ταμπάσκο (προαιρετικά για τους λάτρεις του πικάντικου)
Παρμεζάνα για τη γαρνιτούρα.



Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια. Στη μελιτζάνα αν θέλουμε με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα με τα πολλά σπόρια. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τον βασιλικό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά μας αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαραθούν. Το αλάτι θα βοηθήσει έτσι ώστε να βγουν τα νερά τους και να αρχίσουνε να μαγειρεύονται. Όταν τα λαχανικά μας έχουν μαραθεί προσθέτουμε τη ντομάτα μας, λίγες σταγόνες ταμπάσκο και ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλας ξανά και αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαγειρευτούν για 30 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές σε κομματάκια και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για ακόμη 5 λεπτά περίπου, προσέχοντας όμως να μην σωθεί όλο το ζουμί της σάλτσας.
Έχουμε εν το μεταξύ ετοιμάσει και τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Συνδυάζεται υπέροχα με σπαγγέτι, πένες, φιογκάκια ή ότι άλλο προτιμάτε. 
Αν θέλετε στο τέλος προσθέτετε τη σάλτα μέσα την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά. 
Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.


Αποχαιρετούμε λοιπόν τα Σαββατοκύριακο κρατώντας τις καλύτερες στιγμές από την εβδομάδα αλλά και το μήνα που πέρασε, με νέα ώρα και περισσότερο κρύο και σας εύχομαι καλή Βδομάδα και καλό Μήνα!!!! Και πάντα βέβαια ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Μια ηλιόλουστη Κυριακή!!

Αυτό το Σαββατοκύριακο βρέθηκα για ακόμη μία φορά στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αμαλιάδα όπου διαμένει και δουλεύει ο σύντροφός μου. Είπαμε λοιπόν κι εμείς μιας και η Κυριακή ήταν τόσο ηλιόλουστη να κάνουμε μια βόλτα!!! Φάγαμε λοιπόν το πρωινό μας και αφήσαμε τις δουλειές για μια άλλη στιγμή! Πήραμε τη φωτογραφική μας μηχανή και πήραμε τους δρόμους. Είπαμε να επισκεφτούμε ένα μέρος που δεν είχαμε ξαναπάει μέχρι τώρα....Στο Φράγμα του ποταμού Πηνειού και στην όμορφη τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε εκεί. Ήταν η ιδανική μέρα για φωτογραφίες!!!
Η διαδρομή μας περιελάμβανε επίσης πολύ πράσινο, μικρά χωριά, και έναν αρχαιολογικό χώρο (Μυκηναϊκό Νεκροταφείο) τον οποίο επισκεφτήκαμε για να διαπιστώσουμε προς μεγάλη μας λύπη ότι ήταν εγκαταλελειμμένος.
 Μερικές φωτογραφίες από την Κυριακάτικη μας βόλτα μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 Οι Φωτογραφίες της Κυριακής μας!!!


Μετά την επιστροφή μας ακολούθησε το μεσημεριανό και φυσικά ο μεσημεριανός ύπνος!!! Έτσι γιατί τις Κυριακές νιώθεις μία τρελή επιθυμία για χαλάρωση και μια γλυκιά νύστα που δε θες να την πολεμήσεις με τίποτα!! Το απόγευμα μας βρήκε καθισμένους στον καναπέ μας με μια κούπα ζεστού καφέ και φρεσκοψημένα σοκολατένια μάφιν με συνταγή από την Αθηνά (Sugar Buzz)!!!

Συνταγή Σοκολατένιων Μαφιν από την Αθηνά!!


Έπρεπε βλέπετε να εγκαινιάσω τη φόρμα για μάφιν που πήρα για τη μαμά μου!! Να δω αν είναι καλή πριν της τη δώσω...τι μισές δουλειές θα κάνουμε??? Επειδή εμένα η ζαχαροπλαστική δε με πάει και πολύ δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο εύκολο να τα φτιάξω!! Κι όμως γίνανε τόσο νόστιμα!!!  Μήπως τελικά να κρατήσω τη φόρμα για μένα???

Αυτά τα νέα μας λοιπόν!! Καλή βδομάδα να έχουμε κι ας μην προβλέπεται και πολύ ηλιόλουστη και στεγνή!!

Α!!!! Και Χρόνια Πολλά στο Δημήτρη και τη Δήμητρα!!! Να σας χαιρόμαστε!!!

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Ο νέος μου συγκάτοικος!!!

Μετά τις αποτυχημένες μου προσπάθειες τα τελευταία 20 χρόνια να πείσω του γονείς να μου πάρουν ένα γατάκι που τόσο πολύ μ' αρέσει , αρκέστηκα στο να έχω για κατοικίδιο μόνο ζωάκια που υπόκεινται σε περιορισμό χώρου!! Στην προκειμένη περίπτωση Καναρίνια!!! Απέκτησα το πρώτο μου καναρίνι πριν από....ουουουου...πολλά χρόνια...τον Αρτέμη (Vol 1 όπως αποδείχτηκε) του οποίου δυστυχώς το τέλος ήταν κάπως άδοξο μετά από ένα μεγάλο καλοκαιρινό καύσωνα!!  Λίγο μετά, και αφού συνέχισα να ζητάω το γατάκι οι γονείς μου μας πήραν ένα δεύτερο καναρίνι τον οποίο και πάλι ονόμασα Αρτέμη (Vol 2). Αυτού η ζωή ήταν κάπως πιο μεγάλη αλλά κι αυτός κατέληξε μετά από μερικά χρόνια μάλλον από γηρατειά και έχοντας αποκτήσει και αυτό δείκτη ευφυίας 170 αφού κι εγώ και ο αδελφός μου διαβάζαμε μαζί του φυσική, χημεία, μαθηματικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!! Μετά ήρθε ο Αλέξανδρος / Ζου ο οποίος ζει και βασιλεύει μέχρι και σήμερα!!

 
Σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά αποφάσισα να βάλω στην οικογένεια έναν ακόμη συγκάτοικο!! Να σας συστήσω το Θανάση το Μονομάχο!!  Ένα υπέροχο μικρό ψαράκι που ζει σε ένα μίνι ενυδρείο κόβει βόλτες όλη μέρα και δε χορταίνει ποτέ να τρώει!!! Αγαπάει τον φακό της κάμερας και μάλιστα μας ποζάρει κιόλας!!!  


Ίσως είναι καλύτερα έτσι που έχω κατοικίδια περιορισμένης εμβέλειας....δε θα μου άρεσε να τα έχω σε ένα διαμέρισμα και να ταλαιπωρούνται!! Αν είχα σπίτι με αυλή τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα...και δε θα χρειαζόταν να παρακαλάω και τους γονείς μου τόσα χρόνια ,που πρέπει να έχουν βαρεθεί να με ακούν να νιαουρίζω εγώ....

Τέτοιου είδους κατοικίδια δε σημαίνουν βέβαια και μειωμένες ευθύνες!! Θέλουν κι αυτά εξίσου την φροντίδα τους και την περιποίηση τους καθώς και πολύ πολύ αγάπη!!  Μάθετε για τα κατοικίδια σας όποια κι αν είναι αυτά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται έτσι ώστε να τα φροντίζετε όσο καλύτερα γίνεται!! Είναι μία ωραία ενασχόληση για να περνάει και η ώρα και μια παρέα επίσης. 
Όσον αφορά τα ενυδρεία πολύτιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site: http://www.aquazone.gr/ , τόσο για γενικές πληροφορίες πάνω στα διάφορα είδη ψαριών  όσο και για τα διάφορα μαγαζιά με ενυδρειακά είδη ανά την Ελλάδα όπου μπορείτε να τα προμηθευτείτε.

Τέλος να ευχηθώ χρόνια πολλά για τη σημερινή ημέρα στην Άρτεμη (με το αρχαίο όνομα ή όχι) , στον Αρτέμη και το Γεράσιμο!!  Χρόνια μας πολλά!!!


Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Πως θα γλυκαθούμε σήμερα??

Δευτέρα και πάλι, με νέα εβδομάδα ξεκινάει με μπόλικη βροχή ανά την Ελλάδα....
Αλλά για στάσου....μήπως η βδομάδα ξεκίνησε από χθες?? Αφού το λέει και το όνομα "Δευτέρα", "Τρίτη" με ρίζα το δύο και το τρία... ΑΑΑΑ..δε βαριέσαι....η βδομάδα ξεκίνησε και πάλι όποια κι αν είναι η πρώτη μέρα....
Δουλειά και πάλι και μετά σπίτι φαΐ και μετά....επιδόρπιο!!!  Η αγαπημένη ώρα της μέρας για πολλούς από εμάς... Πόσο μάλλον αν προέρχεσαι και από σπίτι που πάντα έχει ένα λαχταριστό επιδόρπιο!! (συνήθως σε βαζάκι....)




 Μας είπατε και κάποιοι από εσάς τη γνώμη σας σχετικά με το ποιο επιδόρπιο προτιμάτε και μεγάλος νικητής ήταν το γλυκό του κουταλιού!!!

Έψαξα λοιπόν από τη μικρή μας γειτονιά και βρήκα τις αγαπημένες μου συνταγές για κάθε μία κατηγορία.



Ο Νικητής μας γλυκό του κουταλιού και μια πολύ γλυκιά κι αγαπημένη συνταγή για γλυκό του κουταλιού Σταφύλι!!!
 http://asproylas.blogspot.com/2009/09/blog-post_29.html

Για το Γλυκό Ταψιού επέλεξα λαχταριστά brownies with a twist of Cappucino!!!
http://mikrikouzina.blogspot.com/2008/12/capuccino-brownies.html

Για το Γλυκό Ψυγείο μια τούρτα είναι ότι πρέπει! Πόσο μάλλον όταν είναι και με παράξενα υλικά!!
http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html


Λίγο Παγωτό Πεπόνι για πρωτοτυπία (μπορεί πεπόνι να μη μπορούμε να βρούμε τώρα αλλά το καλοκαίρι είναι το απόλυτα πρωτότυπο παγωτό!!)
http://syntageskardias.blogspot.com/2010/08/blog-post_09.html


Τάρτα Γλυκιά και με μπόλικη σοκολάτα αυτή τη φορά!!!
http://santie-athina.blogspot.com/2010/07/black-white-chocolate-tart.html

Μ' αυτά και μ' αυτά μου άνοιξε η όρεξη για γλυκό!!! Άντε τώρα να περιμένω μέχρι το μεσημέρι για το επιδόρπιο!!!

Καλή βδομάδα σε όλους!!!

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Με έναν αέρα Μεσογειακό.....

"Που να πάμε βρε μωρό μου φέτος το καλοκαίρι"....αναρωτιόμασταν με τον σύντροφο μου κάπου στα μέσα του φετινού Απρίλη...."Δεν ξέρω τι να σου πω"....μου απαντάει...."λες να πάμε κάπου στο εξωτερικό???"-  "Δεν είναι κακή ιδέα....!!!" του απαντάω...."Αν είναι έτσι θα πρέπει να ξεκινήσουμε να το ψάχνουμε από τώρα...να βρούμε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια να ψάξουμε για ξενοδοχείο και τα λοιπά..." συνεχίζω.... "Ναι ναι, τα ξέρω όλα αυτά....τι θα έλεγες για Μάλτα???" μου πετάει την ιδέα....και κάτι μου λέει ότι δεν του ήρθε έτσι απλά και τυχαία...."Και δεν πάμε!! Έκλεισε!!" Τι ρομαντικά σκέφτηκα!! εγώ με τον ιππότη μου στο νησί των Ιπποτών!!! η τέλεια καλοκαιρινή απόδραση!!

Έτσι κι έγινε λοιπόν!! Τα εισιτήρια βγήκαν...το ξενοδοχείο έκλεισε το μόνο που έμενε ήταν να έρθει και ο Αύγουστος!!! Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει να 'μαστε λοιπόν λίγες μέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο όπου θα άρχιζαν και οι άδειες μας...



Cabin Crew prepare for take off....και μετά από ούτε μιάμιση ώρα....Cabin Crew prepare for Landing!!! και μετά WELCOME TO MALTA!!! Η ώρα λίγο μετά τις  9 το πρωί με τη θερμοκρασία ήδη σε αρκετά υψηλά επίπεδα κι εμείς καθ' οδόν προς το ξενοδοχείο να αφήσουμε τις αποσκευές μας  και να ξεκινήσουμε την ολιγοήμερη περιπλάνηση μας!!!



Δρόμο πήραμε, δρόμο αφήσαμε, καράβια πήραμε, λεωφορεία πήραμε, τα πόδια μας πήραμε και γυρίσαμε όσα περισσότερα μέρη μπορούσαμε χωρίς βέβαια να παραλείψουμε να χαλαρώσουμε και λίγο και να απολαύσουμε μερικές ξέγνοιαστες στιγμές οι δυο μας. Προς ανάμνηση των διακοπών αυτών καταφέραμε να βγάλουμε και περίπου 1000 φωτογραφίες μερικές εκ των οποίων μπορείτε να δείτε παρακάτω:

http://www.slide.com/r/cMrNg3Ouqj8nbvv1tUfB7x2u7ixjJtqa?previous_view=mscd_embedded_url&view=original


Είναι πραγματικά τόσες πολλές και τόσο ωραίες που δεν ήξερα ποιες να διαλέξω...Ελπίζω το δείγμα αυτό να σας αρέσει!(και ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα καταφέρω να ανεβάσω και εδώ το slideshow που προς το παρόν δε θέλει να δουλέψει....)

Μεταξύ λοιπόν των διάφορων αναμνηστικών που φέραμε μαζί μας από τη Μάλτα ήταν και ένα βιβλίο μαγειρικής με Μαλτέζικη κουζίνα μεταφρασμένο στα Αγγλικά. Παρατήρησα ότι οι συνταγές που περιελάμβανε αυτό το βιβλίο είχαν πάρα πολλά κοινά στοιχεία με την Ελληνική κουζίνα. Όλοι στη μεσόγειο βρισκόμαστε άλλωστε και διαθέτουμε τόσο παρόμοια υλικά προς χρήση, αλλά και παρόμοιες επιρροές.
Έτσι όταν τις προάλλες αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε κολοκυθάκια γεμιστά είπαμε να τα φτιάξουμε σύμφωνα (περίπου) με τη Μαλτέζικη συνταγή του βιβλίου μου.

Μαγειρέψαμε λοιπόν Qarabali Mimli  ή αλλιώς Γεμιστά Κολοκυθάκια (η Μαλτέζικη παραλλαγή)

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν τα παρακάτω:
  • 6 κολοκυθάκια
  • 6 πράσινες ελιες κομένες κομματάκια
  • 1 κουταλάκι κάπαρι
  • 250γρ κιμά
  • αλάτι πιπέρι
  • ένα ποτήρι κρασιού λάδι
  • μισή κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλακια βασιλικό
Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και ξύνεται ελαφρά το εξωτερικό τους με ένα μαχαίρι.
Σε μιά κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα κόβετε κατά μήκος και βγάζετε προσεκτικά με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους.




Για τη γέμιση σε ένα τηγάνι βάζετε το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το 1/3 από την ψίχα των κολοκυθιών και τα αφήνετε να βράσουν με μισό ποτήρι νερό μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Προσθέτετε τον κιμά και τέλος τα 2/3 από το λάδι, 2 κουταλιές από τη ντομάτα, την κάπαρη, τις ελιές και το βασιλικό και τα αφήνετε να σωταριστούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνετε.
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια προσεκτικά και τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ ή σε γάστρα. 

Χτυπάτε στο μπλέντερ την υπόλοιπη ντομάτα και το άλλο μισό κρεμμύδι με 1 ποτήρι νερό. Περιχύνετε με το μείγμα τα κολοκυθάκια και  προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά. Αν τα ψήσετε σε γάστρα αφήστε την λίγο ανοιχτή στο τέλος για να πάρουν λίγο χρωματάκι από πάνω.


Ελπίζω να μπορέσω σύντομα να μοιραστώ μαζί σας περισσότερες πληροφορίες για τη Μάλτα και το ταξίδι μου εκεί!! Το σίγουρο πάντως είναι ότι θέλω πολύ να την επισκευτώ ξανά κάποια στιγμή και θα σας το συνηστούσα κι εσάς ανεπιφύλακτα!!

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Και κάνω ζάπινγκ και downloading και τα λοιπά!!!

Είπαμε να περνάμε την ώρα μας δημιουργικά και παραγωγικά...αλλά έρχεται και η στιγμή που θες απλά να χαλαρώσεις και να χαζέψεις κάτι στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή. Μία ταινία ένα σίριαλ ένα κάτι...

Και κάνεις ζάπινγκ από δω κι από εκεί...αλλά δε βλέπεις κάτι να σου γεμίζει το μάτι...και απογοητεύεσαι...και λες θα το κλείσω το χαζοκούτι...Και αναρωτιέσαι, πότε θα ξεκινήσουν αυτές οι νέες σειρές στα διάφορα κανάλια που φαίνονται τόσο καλές, κεφάτες, δραματικές κλπ. Δεν είμαι και τόσο αυτών των καθημερινών σειρών...προτιμώ τις εβδομαδιαίες...να έχει και λίγο σασπένς τι θα γίνει την άλλη βδομάδα, μια αγωνία.
Δεν είμαι και εύκολος τηλεθεατής η αλήθεια είναι γι' αυτό συνήθως από τις 10 σειρές που παίζουν στα κανάλια θέμα είναι αν θα δω κάνα δυο...Πάντα ξεκινάω με τις πιο καλές προθέσεις όμως!!
Έτσι και φέτος!! Αυτή λοιπόν είναι η βδομάδα της κρίσης!!!
Ξεκινάμε λοιπόν....και φέτος λέω να δω τα παρακάτω:

1) Λέω να δω τη συνέχεια από τη σειρά "Ονειροπαγίδα". Πέρυσι δεν την είχα δει από την αρχή αλλά κάπου στη μέση  της σεζόν άρχισα να βλέπω τα επεισόδια δυο δυο και τελικά άξιζε. Θα δέσει τελικά το σιρόπι μεταξύ της αρχόντισσας και του αλήτη?? Άντε γιατί η περσινή σεζόν μας άφησε με πολύ δραματικό τέλος!!!

2) Επόμενη επιλογή μου θα είναι η νέα σειρά με τίτλο "Το Νησί". Κάπου στο σπίτι κυκλοφορεί και το βιβλίο πάνω στο οποίο είναι βασισμένη η εν λόγω σειρά. Δεν ξέρω τι θα βγει στη μικρή οθόνη αλλά τόσο η βασική ιδέα όσο και το καστ των ηθοποιών που απαρτίζουν τη σειρά μου κινούν άμεσα το ενδιαφέρον.

3) Για τη συνέχεια έχουμε μία σειρά κεφάτη έως ξεκαρδιστική (τουλάχιστον έτσι φαίνεται από το  trailer) που λόγω του ότι κατά κάποιο τρόποι συμπάσχω με τους ήρωες θα τη δω σίγουρα. Νεαρό καστ που φέρνει μία νέα πνοή στην ελληνική τηλεόραση "Η γενιά των 592€".

4) Συνεχίζουμε με άλλη μία σειρά που δεν ξέρω...μπορεί τελικά να βγει και καλή...4 γυναίκες η καθεμία να αντιμετωπίζει το δικό της "Τιτανικό". Αυτές είναι "Οι Κούκλες".

5) Λόγω της αγάπη μου για τη μαγειρική πάντα εντάσσω στο τηλεοπτικό μου ημερολόγιο και μερικές εκπομπές μαγειρικής με αγαπημένη τις "Γλυκές αλχημείες" όχι τίποτα άλλο αφού δεν μπορούμε να τα πετύχουμε τουλάχιστον ας παίρνουμε μάτι!!! (για να μην αναφέρω και τα κιλά που θα μας προσθέσουν όλα αυτά τα γλυκά!!)

6) Θα ήθελα πολύ επίσης να παρακολουθήσω μια νέα εκπομπή με τίτλο "Food and the city" γιατί ποτέ δεν είναι αργά να μάθουμε την πόλη μας καλύτερα!!!

Πω πω!!! Σαν πολύ δεν το φορτώσαμε και πάλι το πρόγραμμα??? άμα είναι να βλέπουμε τόση πολύ τηλεόραση σιγά μην προλάβουμε να κάνουμε τίποτα άλλο....Αν και επειδή βαριέμαι πολύ τις διαφημίσεις συνήθως βλέπω τις σειρές μαζεμένες στον υπολογιστή μου όποτε βρω λίγο πολύ χρόνο μαζεμένο!!! God bless the internet and the planet of downloading!!!

Βέβαια η τηλεοπτική διασκέδαση δεν τελειώνει εδώ....υπάρχουν άπειρες ξένες σειρές κατεβασμένες στον υπολογιστή μου που με περιμένουν με ανυπομονησία να τις δω!!! Αυτές είναι οι παρακάτω "λίγες":
1) NCIS (προβάλλεται και στην Ελλάδα αλλά είμαστε λίγο πίσω στις σεζόν)
2) NCIS Los Angeles (Chris O' Donnell forever!!!) ( δε νομίζω ότι έχει προβληθεί στην Ελλάδα)
3) The Mentalist (δε νομίζω ότι έχει προβληθεί στην Ελλάδα επίσης)
4) Houme MD (Κορυφαίος!!!! Γνωστός κι αγαπημένος!!!)

Αυτές κατά βάση....και μερικές άλλες έτσι για αλλαγή...όταν δεν έχουμε και τίποτα άλλο να δούμε!!! Για να μη αναφερθώ και στον τεράστιο όγκο ταινιών που κοντεύουν να μου γεμίσουν τον 1ΤΒ σκληρό μου δίσκο και άπειρα ακόμη DVD που ένας Θεός ξέρει αν πρόκειται να τα δω όλα ποτέ μου!!! 

Αυτά λοιπόν έχεις το πρόγραμμα για αρχή!! και ότι θέλει ας προκύψει!!!

Καλή μας διασκέδαση αλλά πάντα με μέτρο!!! Μην καταλήξουμε κ. Τετράγωνοι!!!

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Ποιός είναι ο σκοπός μου τελικά???

Όταν ξεκίνησα αυτό το blog σκοπός μου ήταν να γράφω για διάφορα πράγματα όπως για τα ταξίδια που έχω κάνει, για πράγματα που μου αρέσουν να κάνω, για διάφορες μνήμες που δε θέλω να ξεχαστούν, για την επικαιρότητα, αλλά και να μοιραστώ μερικές από τις αγαπημένες μου συνταγές. Τι να κάνω όμως που τον τελευταίο καιρό όλο μαγειρεύω?? Πρέπει να βρω έναν τρόπο να τα συνδυάσω τη μαγειρική με όλα τα υπόλοιπα πράγματα που με απασχολούν ή που με ενδιαφέρουν. Και να που εμφανίστηκε στο πιάτο μας την προηγούμενη βδομάδα μια μηλόπιτα....Η Μηλόπιτα η αναποδογυριστή!!!

Αυτή η μηλόπιτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για γλυκά για 2 βασικούς λόγους. Πρώτον είναι ένα γλυκό που πάντα μου πετυχαίνει....(γιατί δεν τα πάω και πολύ καλά με τη ζαχαροπλαστική).
Δεύτερον είναι μία συνταγή πολύ παλιά κι αγαπημένη που με συνοδεύει από τα παιδικά μου χρόνια. Μας την έφτιαχνε πολύ συχνά η μητέρα μας είτε για να έχουμε στο σπίτι να φάμε για πρωινό (να πω την αλήθεια εγώ τότε την προτιμούσα για όλα τα γεύματα της μέρας ειδικά αν το μεσημέρι είχε φασολάκια!!!) είτε για να πάρουμε ένα ωραίο σπιτικό σνακ στο σχολείο μας.
Τελικά όχι...υπάρχει και τρίτος λόγος. Είναι από τα πρώτα γλυκά που με έμαθε να φτιάχνω η μαμά μου!!! Μου φόραγε την ποδιά της από ψηλά στο στήθος για να μη σέρνεται στο πάτωμα και για να καλύπτει μεγάλο μέρος των ρούχων μου για να μη γίνω εντελώς καρναβαλάκι!!! Με ανέβαζε στο σκαμπό μπροστά στην κουζίνα και πιάναμε μαζί το μίξερ ανακατεύοντας τη ζάχαρη με το βούτυρο και την κανέλα!!! Έστρωνα τα μήλα στο ταψί και μετά πασαλειφόμουν με τα υπόλοιπα υλικά προσπαθώντας να τα βγάλω από το μπολ με τα δάχτυλα όπως έκανε η μαμά. 
"Κοίτα πως έγινες πάλι" μου έλεγε μετά!!! "Γρήγορα στο μπάνιο να πλυθείς κι έρχομαι!!!"
Κάπως έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω τη μηλόπιτα όταν ήμουν μικρή!! 
Και τώρα αντί να μου φωνάζει πως έκανα την κουζίνα χάλια μου λέει: "Στάσου στάσου να σε βγάλω μια φωτογραφία πριν πας παρακάτω!!! πως θα φτιάξεις την ανάρτηση στο blog σου!!"

Ιδού λοιπόν η συνταγή και το αποτέλεσμα!! 

Μηλόπιτα η αναποδογυριστή!!!

Τα υλικά μας:
Για το κάτω (πάνω):
  • 4 μήλα
  • 100 γρ. Βιτάμ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • μπόλικη κανέλα
Για το πάνω (κάτω):
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια

Ας ξεκινήσουμε το ανακάτεμα λοιπόν!!! 

 



Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα μήλα και με ειδικό μαγικό μας εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό του με τα κουκούτσια. Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες.



Όταν είχαμε την κλασική κουζίνα με τα μάτια η μαμά μου έβαζε το ταψί πάνω σ' αυτά το άναβε και έβαζε το βούτυρο να λιώσει σιγά σιγά μέσα στο ταψί. Αυτή τη φορά επειδή δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα να το κάνουμε αυτό πάνω στην κεραμική εστία επιστρατεύσαμε τα παλιά καλά μέσα!! γκαζάκι λοιπόν κάτω από ταψί...




 

Βάζουμε λοιπόν μέσα στο ταψί  μας (30 εκ.) πάνω στο γκαζάκι και έτσι όπως λιώνει αργά αργά το βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο καστανοκαφέ λαχταριστό μείγμα.




Μετά απλώνουμε τις ροδέλες των μήλων στο ταψί κόβοντας το και μικρά κομματάκια για να καλύψετε κάθε τρύπα!! Μπορείτε αν θέλετε σε αυτή τη φάση να προσθέσετε και ψίχα καρυδιού για να καλύψετε τα διάφορα κενά.





Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με τη βοήθεια του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μετά προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείος χυλός.







Τον οποίο και περιχύνουμε πάνω από τα μήλα μας.






Ψήνουμε τη μηλόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με αέρα για περίπου 30 λεπτά. Για να καταλάβουμε εάν η μηλόπιτα μας είναι έτοιμη κουνάμε τα ταψί αριστερά δεξιά για να δούμε αν η μηλόπιτα μας φέρνει βόλτα γύρω γύρω. Τότε είναι έτοιμη να πάει βόλτα και στο στομάχι μας!!!
Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα στο μέγεθος του ταψιού, καπακώνουμε το ταψί και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα
Καλή μας όρεξη!!!! 



Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Δευτέρα κάτι έχω..την Τρίτη δεν αντέχω!!!!

Δευτέρα κάτι έχω..την Τρίτη δεν αντέχω!!!!
Πιστεύω σε όλους μας είναι γνωστό το τραγουδάκι που ξεκινά έτσι...
Έτσι κι εγώ....ξυπνάω Δευτέρα πρωί...και κάτι έχω...μπούκωμα να το πεις...συνάχι να το πεις...βαρεμάρα να το πεις...δεν ξέρω...περνάει όμως κι η Δευτέρα...Την Τρίτη όμως δεν αντέχω...δε με βλέπω καλά...πρέπει να λάβω δραστικά μέτρα προτού αρρωστήσω για τα καλά και με κρεβατώσει...Γυρνάω το σπίτι σαν την άδικη κατάρα...παίρνω τις βιταμίνες μου...πίνω το τσάι μου...χαπακώνωμαι κι από πάνω για να είμαι σίγουρη και το παίρνω απόφαση!! Θα φτιάξω τα αγαπημένα μου κουλουράκια...Το καλύτερο φάρμακο για ό,τι και να έχω είναι μια χούφτα φρέσκα και μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας!!!
Και ξεκινάμε λοιπόν...που είναι αυτή η συνταγή που είχα φτιάξει την άλλη φορά...α να...εδώ την έχω...έχω βάλει και bookmark στη σελίδα από όπου την είχα εμπνευστεί...
Αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, κανέλα,σόδα...ωχ...που είναι η σόδα??? είμαι σίγουρη ότι είχα κάπου λίγη...ή μήπως ήταν η τελευταία αυτή που χρησιμοποίησα όταν καθάρισα το ψυγείο?? χμ...καλύτερα να βγω έξω να πάρω και κανένα πορτοκάλι να στύψω να πάρω και τις βιταμίνες μου....θα με δει λίγο και ο ήλιος σκέφτηκα...πάντα νιώθω καλύτερα όταν λιάζομαι...φωτοσυνθέτω κι εγώ σαν τα φυτά...αλλά δυστυχώς τον κυνηγάω από γωνία σε γωνία....μου παίζει κρυφτό πίσω από τα σύννεφα σήμερα...
Αποστολή εξετελέσθει...έχουμε πλέον συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα υλικά πάνω στο τραπέζι και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε!!!

Μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας

 Τα υλικά μας είναι:
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα λάδι
  • 1/4 της κούπας ανθρακούχο νερό ή σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1/4 της κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Τι κάνετε λοιπόν με όλα αυτά...

Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε περίπου για ένα με δύο λεπτά με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. 




 
Προσθέστε στα ανακατεμένα υλικά μέσα το αλεύρι τμηματικά. Ανακατέψτε στην αρχή μ' ένα κουτάλι και μετά ζυμώστε, ρίχνοντας λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί, για να γίνει ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Θα καταλάβετε ότι η ζύμη σας είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει από το μπολ.



 Πλάστε σε διάφορα σχέδια με πάχος ενός δαχτύλου. Τοποθετήστε τα σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα και ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου, 16 λεπτά περίπου. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα μαζέψετε.



 
Για να διατηρηθούν φρέσκα φροντίστε να τα αποθηκεύσετε σε ένα κουτί μπισκότων ή σε ένα τάπερ που κλείνει καλά.
 Α και μην ξεχάσετε!!! Κλείστε καλά τις πόρτες για να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι!!!!  ;-)

Με το δεξί μου ρουθούνι που επιμένει να μένει ανοιχτό πήρα κι εγώ τη δική μου δόση μυρωδιάς!!! 

Καλή απόλαυση!!!

Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Το τραπέζι της Κυριακής!!!

Όταν ακούμε τη φράση "Το τραπέζι της Κυριακής" ποια είναι τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό;;
Για μένα ο πρώτες λέξεις που ξεπηδάνε από το μυαλό μου είναι: φαγητό, οικογένεια, παράδοση, γλέντι, συνάντηση. Καθεμία από αυτές τις λέξεις έχει τη δική της σημασία και βαρύτητα για τον καθένα μας, ανάλογα με τα βιώματα μας, τις συνήθειες μας, το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε, την εποχή στην οποία μεγαλώσαμε και για ένα σωρό ακόμα λόγους.

Για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, το Κυριακάτικο τραπέζι περιλαμβάνει τις περισσότερες αν όχι όλες τις λέξεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Κι αυτό γιατί η Κυριακή ήταν από παλιά η μέρα του Θεού και της ξεκούρασης. Οι δουλειές περιορίζονταν στο ελάχιστο, ο κόσμος πήγαινε στην εκκλησία το πρωί και μετά η "διευρυμένη" οικογένεια θα μαζευόταν στο σπίτι για ένα πλούσιο γεύμα που συνήθως θα περιελάμβανε κρέας. Είναι μια ευκαιρία συνάντησης για κουβέντα και συζήτησης της επικαιρότητας, για γλέντι, για ξεκούραση, για οινοποσία και χορό. Πράγματα που συνέβαιναν κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και τα χωριά και είχαν μεγάλη σημασία στην τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Το Κυριακάτικο τραπέζι είναι μέρος της παράδοσης μας και της κουλτούρας μας. Είναι όμως μία παράδοση την οποία δεν τηρούμε και τόσο ευλαβικά πλέον. Όχι τόσο γιατί έχουν ατονήσει οι δεσμοί της οικογένειας αλλά όσο γιατί η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, η ενημέρωση και ο τρόπος διασκέδασης έχουν αλλάξει.

Σε πολλές οικογένειες το Κυριακάτικο τραπέζι αναβιώνει και σήμερα, ίσως όχι τόσο συχνά και ίσως όχι με τόσα πολλά μέλη όπως άλλοτε. Η πιο σταθερή αξία της παράδοσης αυτή μένει σχεδόν αναλλοίωτη και για να πω την αλήθεια είναι και το αγαπημένο μου κομμάτι αυτής. Αυτό το κομμάτι είναι το φαγητό. Θυμάμαι από μικρή τη μητέρα μου να ετοιμάζει κάποια από τα πιο εκλεκτά της φαγητά τις Κυριακές. και πάντα είχε το χρόνο να περιλαμβάνει κι εμάς τα παιδιά στη διαδικασία αυτή, τόσο στην προετοιμασία του φαγητού όσο και στο στρώσιμο του τραπεζιού που συνήθως θα γινόταν στην τραπεζαρία αντί της κουζίνας, έτσι για μια αλλαγή.  Αρκετές φορές θα ήταν και  η μέρα που θα δοκιμάζαμε και κάποιο καινούργιο φαγητό μιας και πάντα ήμασταν ανοιχτοί σε νέες ιδέες και νέες γεύσεις...χμμμ...ίσως εμείς τα παιδιά όχι πάντα αλλά μεγαλώνοντας μάθαμε ότι άξιζε η δοκιμή!!!

Πιστεύω ότι αν συνεχίσω με τις δικές μου αναμνήσεις από το τραπέζι της Κυριακής πολύ σύντομα θα με πάρουν τα ζουμιά γιατί είναι τόσες πολλές και τόσο υπέροχες. Γι' αυτό θα πω απλά μην το ξεχνάτε ποτέ...βάλτε το στη ζωή σας όπως ταιριάζει στον καθένα σας, με μεγάλη ή και με μικρή παρέα, με πολύ φαγητό ή και με λίγο. Θα είναι σίγουρα το τέλειο επιδόρπιο για τη βδομάδα που προηγήθηκε αλλά και το καλύτερο τονωτικό για την εβδομάδα που έρχεται!!!

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

TGIF!!! - και καλό μήνα!!

TGIF!!! ένα από τα πιο αγαπημένα ακρωνύμια....

Όχι δεν αναφέρομαι φυσικά στο γνωστή αλυσίδα εστιατορίων αλλά στην γνωστή σε όλους μας φράση: "Thank God It's Friday!!"

Παρασκευή!  Friday! Venerdi! Vendredi!
Σε όποια γλώσσα και να την πεις πάλι θα είναι η αγαπημένη λέξη του μεγαλύτερου μέρους του εργαζόμενου πληθυσμού. Σημαίνει το τέλος της εργασιακής εβδομάδας και την έναρξη ενός διημέρου. Δύο μέρες για να αφιερώσουμε στον εαυτό μας, στην οικογένειας μας, στους φίλους μας και να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν.

Για μένα τον τελευταίο καιρό Σαββατοκύριακο σήμαινε και την ευκαιρία να επιδοθώ σε ένα από τα αγαπημένα μου σπορ!!! Το cooking!!!
Για εσάς λοιπόν τους λάτρεις του cooking μία πρόταση φαγητού για το Σαββατοκύριακο!!!

Πικάντικο κοτόπουλο και ψητή πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων:

Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
•    300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
•    1 μέτριο κρεμμύδι
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    ½ ποτήρι νερό
•    Πάπρικα
•    Αλάτι, Πιπέρι
•    Σόγια

Προετοιμασία:
 Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι το σκόρδο και το κοτόπουλο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύετε το κοτόπουλο καλά για να μην κολλήσει ενώ ψήνεται. Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει. Επειδή τα κομμάτια του κοτόπουλο είναι μικρά δε θα πάρει πολύ ώρα να γίνει. Αν χρειαστεί προσθέστε κι άλλο νερό. Όταν το νερό σωθεί προσθέτετε τη σόγια. Ανακατεύετε καλά για να πάρει γεύση όλο το κοτόπουλο και χαμηλώνετε τη φωτιά για να μην κολλήσει. Το αφήνετε για 2 ακόμη λεπτά και μετά αποσύρετε το τηγάνι από το μάτι.

Για την πατάτα (ανά μερίδα):
•    1 μεγάλη πατάτα
•    Λίγο τυρί της αρεσκείας
Προετοιμασία:
Πλένετε την πατάτα καλά και τη βάζετε μέσα σε ένα μικρό σακουλάκι με τη φλούδα και το κλείνετε καλά. Τη βάζετε στη μέση του φούρνου μικροκυμάτων και την ψήνετε στη μέγιστη θερμοκρασία (περίπου 700W) για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη τη βγάζετε προσεκτικά από τη σακούλα (προσοχή στους υδρατμούς) και την κόβετε κατά μήκος στη μέση. Με ένα κουταλάκι αδειάζετε το εσωτερικό της πατάτες και το αναμειγνύετε σε ένα μπολάκι με το τυρί. Μπορείτε για περισσότερη γεύση να προσθέσετε και λίγο μπέικον. Με ένα πιρούνι λιώνετε το τυρί και την πατάτα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και γεμίζετε πάλι την πατάτα. Βάζετε την πατάτα σε ένα πιάτο και τη ψήνετε για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει το τυρί. Τρώγεται μόνη της αλλά και σαν συνοδευτικό πιάτο.


ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!