Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Όταν λείπει η γάτα χορεύει / μαγειρέυει το ποντίκι.....

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι αγαπημένοι μου γονείς είπαν να πάρουν το δρόμο προς τας εξοχάς να πάρουν λίγο καθαρό αέρα, να μαζέψουν φρούτα για να φτιάξει η μαμά τις μαρμελάδες και να αφήσουν και την κουζίνα ελεύθερη σε μένα να δημιουργήσω με την άνεση μου!!! Λόγω της νέα μου επαγγελματικής πορείας το Σάββατο το πρωί έπρεπε να βρεθώ για μερικές ώρες στο γραφείο (ευτυχώς όχι για δουλειά....). 

Στο δρόμο του γυρισμού λοιπόν αποφάσισα να πάρω το τραμ από τη Γλυφάδα, όπου είναι το γραφείο,  μέχρι το Σύνταγμα για να πάρω μετά το μετρό να πάω σπίτι.... Η φαϊνή μου αυτή ιδέα είχε σαν αποτέλεσμα να είμαι μέσα στο τραμ ακριβώς μία ολόκληρη ώρα!! Όχι δεν παραπονιέμαι!! Έτσι κι αλλιώς επίτηδες το έκανα. Για κάποιο παράξενο λόγο αυτή η αργή βόλτα με το τραμ μ' αρέσει και με χαλαρώνει...και ειδική το Σάββατο που ήταν μία ηλιόλουστη μέρα την ευχαριστήθηκα αρκετά μπορώ να πω... 
 
Σε αυτή την υπέροχη μία ώρα λοιπόν είχα το χρόνο να αναρωτηθώ τι θα ήταν το μεσημεριανό μου για τη μέρα. Ήξερα ότι η μαμά μου είχε αφήσει κάπου σε ένα τάπερ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου και σίγουρα είχε και μερικές πατάτες το καλαθάκι στο μπαλκόνι...Οπότε αποφάσισα εκεί να βασιστώ και να δημιουργήσω κάτι γρήγορο γιατί περιττό να σας πω το στομάχι μου είχε αρχίσει ήδη να γουργουρίζει...

Με το που μπήκα λοιπόν στο σπίτι πήγα κατευθείαν στην κουζίνα και ξεκίνησα....Η τελική απόφαση είχε ληφθεί...Το μισό στήθος θα γινόταν πανέ και τα συνόδευα με πατατοκροκέτες. Και η συνταγή μας έχεις ως εξής:

Φιλετάκια κοτόπουλου με μαριναρισμένα σε μέλι, μουστάρδα και ουίσκι με παρατοκροκέτες

Τα υλικά είναι για μία πολύ πεινασμένη Άρτεμη:

Μισό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες.
2 κ.γ. μουστάρδα
2κ.γ. μέλι
ένα σφηνοπότηρο ουίσκι
πιπέρι
φρυγανιά για το πανάρισμα




Επειδή δεν είχα πολύ χρόνο μπροστά μου να μαρινάρω το κοτόπουλο γιατί μετά από τόση ώρα το στομάχι μου είχα πάει βόλτα και έψαχνε για φαγητό αποφάσισα να αναμείξω τα υλικά μου για τη μαρινάρα σε ένα τάπερ. Στη συνέχεια πρόσθεσα και το κοτόπουλο, το έκλεισα καλά, έβαλα λίγη χορευτική μουσική στο ραδιόφωνο, το πήρα στα χέρια και κάνετε ένα μικρό χοροπηδηχτό χορευτικό μέχρι να ζεσταθεί το γκριλ στο φούρνο. Αφού ήμουν σίγουρη ότι είχα ζαλίσει αρκετά το κοτόπουλο μέχρι να γίνει "κοτόπουλο" πέρασα τα κομματάκια από τη φρυγανιά και τα έβαλα στο ταψί μου πάνω σε λαδόκολλα και βουρ στο φούρνο. Τα έψησα 6 λεπτά την κάθε πλευρά. 



Όσο χόρευα μαζί με το κοτόπουλο στο τάπερ είχα βάλει επίσης στο φούρνο μικροκυμάτων και 2 πατατούλες, με τη φλούδα τους, να ψηθούν για 10 λεπτάκια. Έτσι όταν έβαλα το κοτόπουλο στο φούρνο άρχισαν να ετοιμάζω και τις πατατοκροκέτες μου. 

Γι' αυτές χρειάστηκα:

 
2 μικρές πατάτες
3 κ.γ. τυρί κρέμα
1 φέτα παριζάκι ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο




Όταν οι πατάτες μου είχα ψηθεί τις ξεφλούδισα και τις έλιωσα σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψα καλά το μείγμα μου. Στη συνέχεια έκανα μπαλάκια τα οποία τα πέρασα από τη φρυγανιά και τα έβαλα στο γκρίλ να ψηθούν για 7 λεπτά.




Μόλις σέρβιρα το φαγητό μου το μόνο που ακουγόταν στο σπίτι ήταν μασουλήματα μέχρι που δεν έμεινε ούτε μπουκιά!!! Ήταν γρήγορα αλλά και νόστιμο φαγητό. Αν το δοκιμάσετε πιστεύω θα το λατρέψετε!! Εγώ μια φορά το ευχαριστήθηκα!! Ρωτήστε και το στομάχι μου αν θέλετε!!! 




ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!

14 σχόλια:

  1. Είδες άμα <> το στομάχι, τι υπέροχα πράγματα γίνονται!!! Πολύ μου αρέσει, γεια στα χεράκια σου Άρτεμις.
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι τι τυχερός που θα είναι ο γαμπρός που θα μπει σε αυτό το σπίτι!!! Μόνο να τον βρεις αδύνατο για να έχει περιθώρια να παχύνει!!!...χα....χα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ σε πιστεύω πάντως χα χα χαα!!!
    Σούπερ φαγάκι ετοίμασες και σε χρόνο ρεκόρ!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτι γίνεται πάντα,όταν βρουν το πεδίο ελεύθερο τα σκανταλιάρικα ποντικάκια,χορεύουν!

    Πεντανόστιμο,γρήγορο και του γούστου μου το φαγάκι σου.Θα το ευχαριστήθηκες!
    Σε τι θερμοκρασία έψησες τις πατάτες στο μικροκυμάτων;Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ όμορφο φαγάκι ετοιμασες μικρούλι μου !! γεια στα χεράκια σου !!! για την μανούλα έμεινε τίποτα?? μάλλον χλωμό το βλέπω!!! χιχιχι

    καλή βδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει το φαγάκι μου!!! Όσο για το ψήσιμο της πατάτας έχω βάλει link από άλλη συνταγή που τις έχω ξαναφτιάξει με αναλυτικές οδηγίες. Ε...κάτι αφήσαμε να δοκιμάσει και η μαμά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To ξέρεις ότι το μπλοκ σου είναι trendy;;;
    Πέρασε να παραλάβεις το βραβείο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαχταριστό το φαγάκι σου Αρτεμη.
    Και οι πατατοκροκέτες φαίνονται υπέροχες.

    Ειδες τι κάνει η βόλτα με το τραμ? Κατεβάζει ωραίες ιδέες.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ μου αρέσει...και στο φούρνο, για πιο υγιεινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ πολύ ωραίο φαγάκι και η μαρινάδα τέλεια, στο πανάρισμα εγώ το μίζερο θα έβαζα και λίγο σουσάμι.
    Θα τα πούμε προς το τέλος της εβδομάδας αν μπορείς κι εσύ.
    Φιλάκιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή τη βόλτα με το τραμ της Γλυφάδας δεν την έχω κάνει ποτέ μου...έχει δικιά του λωρίδα;Εδώ σε μερικά σημεία που έχουν δικές τους λωρίδες με διαχωριστικό και δε μπορούν να μπουν τα αυτοκίνητα πάει αστραπή!

    καλή βδομάδα να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το καταπληκτικό μας τραμ έχει δικιά του λωρίδα αλλά δυστυχώς σε αρκετά σημεία κόβεται και για να περνάνε αυτοκίνητα και έχει φανάρια. οπότε δεν πάει και πολύ γρήγορα...αλλά η βόλτα μ'αρέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή