Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Όταν τελειώνουν τα μακαρόνια και μας μένει ο κιμάς....

Αυτή η βδομάδα με βρήκε να διανυκτερεύω στο σπίτι μιας καλή μου φίλης για δυο βράδια....λέγαμε από καιρό να το κάνουμε και να που μας βρέθηκε η ευκαιρία....Συναντηθήκαμε στο δρόμο για να γυρίσουμε μαζί σπίτι της...και μιας και η ώρα ήταν περασμένες 7 τα στομάχια μας είχα αρχίσει να χορεύουν τσιφτετέλι....Τι θα φάμε απόψε; της λέω...."έχει μείνει λίγος κιμάς μωρέ..." μου λέει. "Αν είναι θα βράσουμε και κανένα μακαρόνι να φάμε..." Κιμά ε;;; Έχω μια καλύτερη ιδέα!!! Λέω να περάσουμε από το σούπερ μάρκετ πρώτα!!! 

 Θυμήθηκα κάτι βράδια Παρασκευής όταν ήμουν στην Αγγλία και επισκεπτόμουν τον αδελφό μου και η γυναίκα του μας έφτιαχνε τη δικιά μας εκδοχή του βρώμικου...Παχουλό naan bread σε σχήμα οβάλ ή όποιος αλλιώς το ξέρουμε εμείς κυπριακή πίτα, παραγεμισμένη με μαγειρεμένο πικάντικο κιμά, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μαρούλι, ντομάτα και ότι άλλο μπορεί να βρίσκαμε στο ψυγείο μας....



Έτσι κάναμε κι εμείς....το μόνο συστατικό που μας έλειπε ήταν η πιτούλα...αφού ψάξαμε κάνα δυο σουπερμάρκετ τελικά τη βρήκαμε και με χαρά γυρίσαμε σπίτι για να γεμίσουμε το στομάχι μας που εξακολουθούσε να γουργουρίζει ζωηρά!! 

Ο κιμάς μπήκε σε ένα κατσαρολάκι για να ζεσταθεί και του προσθέσαμε απλά και ένα μείγμα μπαχαρικών έτσι για να νοστιμίσει λίγο παραπάνω... Οι πιτούλες μπήκαν για λίγο στο φούρνο για να ζεσταθούν και να φουσκώσουν ελαφρά έτσι ώστε να μπορούμε να τις ανοίξουμε πιο εύκολα και τα υλικά για το γέμισμα τεμαχίστηκαν με προσοχή!! Μια λαχταριστή ντοματούλα, ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι και λίγη φέτα ήταν ότι χρειαζόμασταν. 


Τα υλικά συγκεντρώθηκαν πάνω στο τραπέζι και το γέμισμα ξεκίνησε...Καμιά μας δε μιλούσε...μόνο κάτι μμμμ.....ακουγόντουσαν που και που καθώς απολαμβάναμε το πιο ωραίο γρήγορο φαγητό.... Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!! Εμείς το απολαύσαμε τόσο που σε λίγα λεπτά είχαν εξαφανιστεί τα πάντα από το τραπέζι και τα πιάτα μας!!!!


ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ...
ΕΥΚΟΛΑ Ή ΔΥΣΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ Ή ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΑ!!!!

10 σχόλια:

  1. Μωρε φαντασια να υπαρχει και ορεξη..μπορεις να φτιαξεις τα παντα απο το τιποτα που λενε...μπορω να πω οτι η ιδεα σου ηταν καλυτερη απο το να βραζατε μακαρονια..το ζηλεψα τωρα σλουρπ!!!καλο βραδυ και καλως σας βρηκα,ευχομαι να τα λεμε συχνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κιμαδάκι είναι και ωραιότατο πάνω από πατάτες τηγανιτές!!! Αγάπη του συζυγατούλη μου!!!
    Οι κόρες μου τρελαίνονται για το σουβλάκι αυτό! Βάζουν και γιαούρτι, τριμμένα τυριά, καρότο τριμμένο κτλ
    Καλή Κυριακή και εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως βλέπω καλά περάσατε!!
    Αλλά κι εμείς δεν περνάμε άσχημα, δεν βάζω ακόμη ανάρτηση για να μη ζηλεύεις!!
    Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να ομολογήσω ότι τέτοιο "βρώμικο" δεν έχω φάει και ζηλεύω πολύ!!!Ειδικά τις πίτες ΄που δε βρίσκω εδω γιαμ γιαμ σου λεω :))))


    Καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ το βρίσκω υπέροχο!!!! Πολύ ωραία η ιδέα αυτή.
    Με τόσο ωραία υλικά, θα πρέπει να ήτανε πολύ απολαυστικό το γεύμα σας.
    Φιλιά, καλή Κυριακή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραια ιδεα... και μενει συχνα και κιμας απο τα μακαρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου φαίνεται ότι η μαμά θα αρχίσει να ζηλεύει τα δικά σου μαγειρέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένοι μου αναγνώστες χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η ιδεά μας!! Θα επανέλθω σύντομα (ή τουλάχιστον όποτε μου το επιτρέψει ο ελεύθερος μου χρόνος) με περισσότερα νέα, ιδέες και συνταγές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν ήμουν μικρή, γεμίζαμε γωνίες ψωμιού με κιμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή