Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Διακοπών συνέχεια και λαχταριστές πέστροφες!!!

Θέλοντας και μη ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες μας αποχαιρέτισαν πλέον!! Ή τουλάχιστον μόνο ημερολογιακά γιατί η ζέστη καλά κρατάει ακόμη...

Καλό μήνα λοιπόν να ευχηθώ σε όλους μας και καλό Φθινόπωρο!!!

Μιας και η ζεστούλα το ευνοεί θα συνεχίσω λοιπόν εγώ με καλοκαιρινή διάθεση να σας περιγράφω τις Αυγουστιάτικες μας περιπλανήσεις....όσο κι αν μας φαίνεται δεν είναι και πολύ μακρινές ακόμη....το μαύρισμα από τις ατελείωτες ώρες στην παραλία καλά κρατεί (αν και λιγοστό φέτος...).

Επόμενη στάση λοιπόν με την έναρξη της άδειας ήταν η Πρέβεζα. Οικείο για μένα περιβάλλον αφού έχω ξανακάνει διακοπές εκεί κι άλλες φορές. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετική υγρασία και εκλεκτής ποικιλίας κουνούπια για την αποφυγή των οποίων φέτος εξοπλιστίκαμε καταλλήλως!! Το πάθημα πρέπει κάποια στιγμή να γίνεται μάθημα...μια μικρή λεπτομέρεια βέβαια είναι να χρησιμοποιούμε και το αντικουνουπικό μας πριν βγούμε έξω για βράδυ...



Από εκεί μας δόθηκε και η ευκαιρία να επισκεφτούμε το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Τον ποταμό θα τον κάνουμε βαρκάδα την επόμενη φορά.




Δεν παραλείψαμε επίσης να επισκεφτούμε και την Άρτα και να περπατήσουμε το ιστορικό της Γεφύρι.




Τέλος οι διακοπές μας έληξαν με 3 ημέρες στα Ιωάννινα. Κάναμε βόλτα στο νησάκι καθώς και σε ένα χωριό εκεί κοντά τα Λάζαινα. Επίσης επισκεφτήκαμε και το Μοναστήρι της Τσούκας. Δε θα πω περισσότερα...οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλάνε από μόνες τους.






Οι μέρες όμως πέρασαν και ήρθε η ώρα να γυρίσουμε στην Αθήνα. Κατεβαίνοντας κάναμε μία στάση να χαζέψουμε τον ποταμό Λούρο περιστοιχισμένο από άπειρα πλατάνια και με κρυστάλλινα δροσερά νερά.




Δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε ένα από τα ιχθυοτροφία που βρίσκονται στο δρόμο αυτό και να προμηθευτούμε πέστροφες για όλους!!

Και για του λόγου το αληθές ορίστε και η συνταγή μας!!

Πέστροφες τηγανιτές με αμύγδαλα

Τα Υλικά Μας
  • Πέστροφες
  • Βούτυρο
  • Αμύγδαλα φιλέ
Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις πέστροφες  ή καλύτερα ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας τις καθαρίσει.( Εμείς είχαμε την τύχη να τις αγοράσουμε καθαρισμένες.) Τις πλένουμε καλά και αλατίζουμε την κοιλιά τους  και εξωτερικά  και τις περιχύνουμε με λεμόνι μέσα έξω. Τις αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό ( οπωσδήποτε) βούτυρο κι όταν ζεσταθεί καλά τοποθετούμε την πέστροφα και τηγανίζουμε σε χαμηλή προς μέτρια  φωτιά ( Διαβάθμιση 1-9 στο 7 ) για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο τελευταίο λεπτό τηγανίσματος προσθέτουμε τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για κάθε πέστροφα.
Σερβίρουμε  συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.

Εμείς τις συνοδεύσαμε με αμπελοφάσουλα και τη διάσημη μανιταρόπιτα της Λίνας!!!



Καλό Φθινόπωρο λοιπόν και καλά μαγειρέματα!!!!


6 σχόλια:

  1. Καλό φθινόπωρο,Άρτεμη!
    Όμορφες εικόνες από τις διακοπές σου!
    Στην Πρέβεζα-στο Βράχο-μένει πια και η κόρη μου και να δεις που δεν έχω πάει ακόμη.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Ιωάννινα τα λατρεύω αν κι έχω να πάω πολλά χρόνια. Πρέβεζα δεν έχω πάει ποτέ. Τί όμορφα μέρη. Πόσο μου λείπει η Ελλαδίτσα!
    Το πιάτο σου μου αρέσει πολύ! Φοβέρος ο συνδυασμός πέστροφας με το αμύγδαλο.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε βρε καλως σε βρηκα εμ με ταξιδεψες εμ με κερασες αντε ελα τοτε σπιτακι μου βαζω το κρασακι ελπιζω να σε δω φιλιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή