Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο νέος μου συγκάτοικος!!!

Μετά τις αποτυχημένες μου προσπάθειες τα τελευταία 20 χρόνια να πείσω του γονείς να μου πάρουν ένα γατάκι που τόσο πολύ μ' αρέσει , αρκέστηκα στο να έχω για κατοικίδιο μόνο ζωάκια που υπόκεινται σε περιορισμό χώρου!! Στην προκειμένη περίπτωση Καναρίνια!!! Απέκτησα το πρώτο μου καναρίνι πριν από....ουουουου...πολλά χρόνια...τον Αρτέμη (Vol 1 όπως αποδείχτηκε) του οποίου δυστυχώς το τέλος ήταν κάπως άδοξο μετά από ένα μεγάλο καλοκαιρινό καύσωνα!!  Λίγο μετά, και αφού συνέχισα να ζητάω το γατάκι οι γονείς μου μας πήραν ένα δεύτερο καναρίνι τον οποίο και πάλι ονόμασα Αρτέμη (Vol 2). Αυτού η ζωή ήταν κάπως πιο μεγάλη αλλά κι αυτός κατέληξε μετά από μερικά χρόνια μάλλον από γηρατειά και έχοντας αποκτήσει και αυτό δείκτη ευφυίας 170 αφού κι εγώ και ο αδελφός μου διαβάζαμε μαζί του φυσική, χημεία, μαθηματικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!! Μετά ήρθε ο Αλέξανδρος / Ζου ο οποίος ζει και βασιλεύει μέχρι και σήμερα!!

 
Σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά αποφάσισα να βάλω στην οικογένεια έναν ακόμη συγκάτοικο!! Να σας συστήσω το Θανάση το Μονομάχο!!  Ένα υπέροχο μικρό ψαράκι που ζει σε ένα μίνι ενυδρείο κόβει βόλτες όλη μέρα και δε χορταίνει ποτέ να τρώει!!! Αγαπάει τον φακό της κάμερας και μάλιστα μας ποζάρει κιόλας!!!  


Ίσως είναι καλύτερα έτσι που έχω κατοικίδια περιορισμένης εμβέλειας....δε θα μου άρεσε να τα έχω σε ένα διαμέρισμα και να ταλαιπωρούνται!! Αν είχα σπίτι με αυλή τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα...και δε θα χρειαζόταν να παρακαλάω και τους γονείς μου τόσα χρόνια ,που πρέπει να έχουν βαρεθεί να με ακούν να νιαουρίζω εγώ....

Τέτοιου είδους κατοικίδια δε σημαίνουν βέβαια και μειωμένες ευθύνες!! Θέλουν κι αυτά εξίσου την φροντίδα τους και την περιποίηση τους καθώς και πολύ πολύ αγάπη!!  Μάθετε για τα κατοικίδια σας όποια κι αν είναι αυτά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται έτσι ώστε να τα φροντίζετε όσο καλύτερα γίνεται!! Είναι μία ωραία ενασχόληση για να περνάει και η ώρα και μια παρέα επίσης. 
Όσον αφορά τα ενυδρεία πολύτιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site: http://www.aquazone.gr/ , τόσο για γενικές πληροφορίες πάνω στα διάφορα είδη ψαριών  όσο και για τα διάφορα μαγαζιά με ενυδρειακά είδη ανά την Ελλάδα όπου μπορείτε να τα προμηθευτείτε.

Τέλος να ευχηθώ χρόνια πολλά για τη σημερινή ημέρα στην Άρτεμη (με το αρχαίο όνομα ή όχι) , στον Αρτέμη και το Γεράσιμο!!  Χρόνια μας πολλά!!!


14 σχόλια:

  1. πολύ γλυκειά αναρτηση !!!

    χρόνια πολλά και να είσαι πάντα καλά !!!!!!!!!

    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια σου πολλά!!!
    Να ζήσεις χαρούμενη κι ευτυχισμένη!

    Αγαπάς πολύ τα ζωάκια,ε;Φαίνεται από την περιγραφή-έλα να διαλέξεις γατάκια,η γειτονιά μας προσφέρεται,όσο για πουλάκι κάποτε είχα ένα Φρίξο και η κόρη μου ένα Μπίλυ.
    Φιλιά!

    Μόνο για τους Γεράσιμους ήξερα ότι γιόρταζαν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια σου πολλά και καλά! Ό,τι επιθυμείς!
    Φιλιά
    Τζένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις ευχές σας!! Να είστε καλά με υγεία και ευτυχία!!
    Φιλιά!! Άρτεμις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια σου πολλά!
    Ευτυχισμένα και γεμάτα με όλα και όσα θέλεις!
    Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου για τα κατοικίδια και περιορισμένο χώρο.
    Καναρίνια είχα και εγώ και παπαγαλάκια, κάθε φορά όμως που "έφευγαν" η στεναχώρια ήταν μεγάλη- το τελευταίο ο Αντώνης 2 χρόνια πριν- και δεν πήρα άλλο!. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είχα κι εγώ την ατυχία να φύγουν στη δικιά μου σκοπιά 2 καναρίνια και δεν ήταν καθόλου ευχάριστο ιδιαίτερα όταν ήμουν και πιο μικρή!!

    Ευχαριστώ για τις ευχές και πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρτεμις χρόνια σου πολλά και καλά με υγεία.
    Εύχομαι το καλύτερο.... που εσύ επιθυμείς.

    Πολύ μου αρέσει ο θανάσης ο μονομάχος!!!

    Φιλιά πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια σου πολλά Άρτεμις! Να ζήσεις και σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς! (Έστω και με μια μέρα καθυστέρηση) :)
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ πολύ κυρία Λίνα!!!

    Μάγδα μου ο παππούς μου έλεγε ότι η γιορτή κρατάει 40 μέρες!! οπότε δεν παίζει καθυστέρηση!! Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να ευχηθώ κι εγώ με 2 μέρες καθυστέρηση;

    Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου, με υγεία.

    Και με πολλές συνταγές για νόστιμα εδέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Arti μου ευχομαι πολλά κελαϊδίσματα!!!
    Είναι πολύ ωραίο να έχεις καναρινάκι!!
    Και φυσικά πολύχρονηηηηηη!!!
    Φιλακια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λίγο ετεροχρονισμένα, αλλά τα Χρόνια Πολλά, πάντα είναι καλοδεχούμενα. Καλό σου σ/κ με το νέο συγκάτοικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίγο καθυστερημένα αλλά σου εύχομαι Χρόνια πολλά και καλά..
    Τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα και ότι καλύτερο στη ζωή σου.

    Το καναρινάκι γλύκα είναι..Καλύτερα αυτα τα μικρά ζωάκια.Μέσα στα διαμερίσματα είναι λίγο δύσκολο να έχει ζωάκια.κι εμένα με έχουν φάει τα παιδιά μου για σκυλάκι..αλλα δεν...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια Πολλά κι απο μένα (καθυστερημένα αλλά δεν πειράζει)Να χαίρεσαι τα ζωάκια σου, και εύχομαι να αποκτήσης κάποια στιγμή και το γατάκι που τόσο επιθυμής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή