Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Μάφιν Καφέ...

Όχι δεν εννοώ το καφέ χρώμα αλλά τον καφέ το ρόφημα. Και τι καλύτερο για να συνοδέψει κανείς τον καφέ του από ένα μάφιν!! Πόσο μάλλον ένα μάφιν με καφέ!! Μήπως το παρακάναμε λίγο?? Μπα...κάποιες ώρες της μέρα μία δόση καφέ δεν είναι ποτέ αρκετή!! Για μια εξτρά δόση καφέ λοιπόν η πρόταση μας για σήμερα είναι να την βάλουμε μέσα σε μάφιν!! Μια και αν βγούμε έξω σήμερα θα μας πάει ο αέρας και θα μας σηκώσει είπαμε κι εμείς αφού θα μείνουμε μέσα να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό!! Και τι πιο ωραίο από το να μαγειρεύεις και να δημιουργείς!!!


Η σημερινή ιδέα προήλθε από ένα βιβλίο για τον Καφέ που είχα πάρει πριν από καιρό που περιέχει διαφορετικά ροφήματα καφέ αρκετά ενδιαφέροντα τα περισσότερα θα έλεγα αλλά και διάφορα συνοδευτικά για καφέ όπως μάφιν, τάρτες, τούρτες, διάφορα άλλα γλυκά ακόμη και σοκολατάκια. Έτσι λοιπόν λόγο του ότι πρόσφατα όπως γνωρίζετε αποκτήσαμε και την φόρμα για μάφιν είπα να δοκιμάσω και μια καινούργια συνταγή ελαφρώς παραλλαγμένη από αυτή του βιβλίου για να ταιριάζει με τα διαθέσιμα υλικά στο σπίτι.

Για 12 μάφιν λοιπόν χρησιμοποιήσαμε:

280 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
160 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
120 γρ. βούτυρο
50 ml espresso
200 ml γάλα
1 κάψουλα βανίλια σε σκόνη
2 αυγά
50 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες


Προθερμαίνουμε λοιπόν το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε ελαφρά τις θήκες της μαφινιέρας μας. 
Μετά μουσικής πάντα συνεχίζουμε...

 
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ την κανέλα τη ζάχαρη και το αλάτι. 
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον espresso και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και τέλος τα αυτά και χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το βούτυρο στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε  ώσπου να αναμειχθεί καλά όλο το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και ψήνουμε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου. 



 

Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από τη φόρμα. Τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε σκέτα ή μαζί με το αγαπημένο μας ρόφημα!!!
Παρότι βράδυ με το ζόρι συγκρατήσαμε το μπαμπά να μην τα φάει όλα!! Μέτραγε τα λεπτά για να ψηθούν και να κρυώσουν για να τα φάει!! Παραπονέθηκε δε γιατί φτιάξαμε μόνο μία δόση...ήταν πρόθυμος να πλύνει ο ίδιος τα μπολ μας για να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε κι άλλα!! Φαντάζεστε λοιπόν πόσο ωραία έγιναν!!! Ας του τα αφιερώσουμε λοιπόν!!!




ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

10 σχόλια:

  1. Κατέφθασα,Άρτεμη!
    Μάφιν με καφέ και σοκολάτα άκουσα,ό,τι καλύτερο για το απογευματινό καφεδάκι,που ψάχνω κάτι γλυκό συνοδευτικό-είναι αδύνατο να μη φάω γλυκό το απόγευμα.
    Φιλιά!

    Η φορμούλα τέλεια-η δική μου από σιλικόνη έχει 6 θήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα να δεις τι γίνεται στο σπίτι όταν εγώ ράβω, κι όχι τίποτα άλλο τα τρώνε κι όλα!!!αν τολμούν ας τα φάνε χαχαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απέκτησα ανταγωνιστή στα μάφιν μου φαίνεται χα χα χα! Ας είναι, όταν τα μαφιν είναι τόσο όμορφα και γευστικά και η σεφ τόσο γλυκιά θα το δεχθώ και θα το απολαύσω! Τον καταλαβαίνω τον μπαμπά απόλυτα, θα πρέπει να μιλήσει με τον Στέλιο, μοιράζονται τις ίδιες "ανησυχίες".:)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ράβε εσύ Ξανθή μου κι' άσε την κόρη να δημιουργεί...
    Πα-πα-πα παιδιά να μην δω γλυκά για μια βδομάδα, σας παρακαλώ έλεος :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευτυχώς που είσαι και εσύ στο σπιτι Αρτεμούλα μου γιατί η μαμά με τα γλυκά (εκτός του κουταλιού βεβαίως βεβαίως) δεν τα πάει καλά όπως έχει δηλώσει άπειρες φορές !!! !!

    γεια στα χεράκια σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalimera arti
    poli zesto to spitiko sou!i manoula mou to edixe.ta kekakia sou poli nostima fenonte bravo!axeia san tin manoula.na pernas kala.
    filia pola01

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παντα η ενισχυμένη δόση καφέ είναι πολύ ωραια.. και μαφινάκια με καφέ και καφέ τέλειος συνδυασμός.

    Νομιζω μοσχομυρίσανε μέχρι εδώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια στα χεράκια σου Αrti, πανέμορφα τα μαφινάκια σου...Δεν έμεινε τίποτα φαντάζομαι ,για να κεραστω και εγω..ε??
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μμμμμμμμμ, μου φαίνεται θα τα δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία μάφινς. Η γεύση του καφέ είναι αγαπημένη!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή