Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Μπριζόλα μου, γλυκιά μου μπριζόλα....

Μεσημέριασε και ήρθε η ώρα να μαγειρέψω κάτι να φάω...Είχα παραγγείλει από τη μαμά να μου πάρει από το χασάπη μία μπριζολίτσα που τη λιγουρευόμουν μέρες τώρα!!! Πως να την κάνω άραγε....Πάλι ψητή στο γκρίλ?? Να χαλάσουμε και τόσο ρεύμα για μια τόση δα μπριζολίτσα...όχι...θα την κάνω στο τηγάνι/ψηστιέρα. Χωρίς πολλά πολλά λάδια και τα σχετικά. Ναι αλλά να μην της δώσω και λίγη γεύση βρε παιδί μου; Κάτι διαφορετικό!!! Ώρα να παίξουμε λοιπόν, να δημιουργήσουμε και να πειραματιστούμε!! 




Μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα γεματούτσικη, 2 κουταλιές μέλι, λίιιιιιγο ουίσκι....μη μεθύσουμε κιόλας (λέμε τώρα...) και ελάχιστο λάδι. Τα χτυπάμε όλα μαζί σε ένα μπολάκι και να το γλάσο μας για τη μπριζόλα!! Αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλας μας και αφού το τηγάνι μας έχει κάψει το αλοίφουμε με λίγο λάδι και ξεκινάμε! Κάθε φορά πριν γυρίσω την μπριζόλα της πέρναγα μια στρώση από το μείγμα μου με το πινέλο!!



Μετά από μπόλικα γυρίσματα...γιατί εμείς το τρώμε "well done" το φαγητό μας, η μπριζόλας μας είναι έτοιμη!! Γαρνίρουμε το πιάτο μας με μερικές λωρίδες καρότου και λίγη μαγιονέζα για συνοδεία και γεύση. Εύκολα και γρήγορα...

 
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

13 σχόλια:

  1. Καλή σου όρεξη!

    Φαίνεται πολύ ζουμερή η μπριζολίτσα!

    Δεν μας διευκρίνισες όμως κάτι: το ουίσκι τι μάρκα να είναι;

    Επίσης, malt ή blended;

    Όχι τίποτα άλλο, απλά να γίνει σωστά η συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Nemo: Δεν ξέρω αν κάποια άλλη μάρκα ή ποιότητα ουίσκι θα έκανε κάποια μεγάλη διαφορά στη γεύση. Η ποσότητα έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μικρή...Εγώ πάντως χρησιμοποίησα ένα απλό ουίσκι, ότι βρήκα βασικά ανοιγμένο στην κάβα μας...μιας και δεν είμαστε γενικά φαν του ουίσκι σαν ποτό. Περισσότερο το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μη σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι δυνατόν να ψήσης μόνο μία? εμείς τι θα φάμε?μόνο θα βλέπουμε και θα ξεροσταλιάζουμε?
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρεπει να ταν πολύ ωραια... Μπράβο!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρτι,πολύ νόστιμη η καλοψημένη,έτσι αρέσει και σε μας!
    Η σάλτσα θα της έδωσε πολύ ωραία γεύση.
    Τη βλέπω και ...πεινάω,δε φάγαμε ακόμη.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Riri: Τι να κάνω μια σταλιά άνθρωπος πόσο να φάω!! Οιδού η συνταγή που ακολούθησα, φτιάξτε το και περιμένω εντυπώσεις!!

    @Ελπινίκη&Ελένη: Ήταν όντως πάρα πολύ νόστιμη! Έτσι για να ξεφεύγουμε λίγο από τα κλασικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει που συνοδεύεις την μπριζόλα μόνο τα καροτάκια (εκτός αν εχεις κρύψει καμιά τηγανιτή πατατούλα στην άκρη..χιχι)

    Εγώ θέλω ναπάρω ένα τηγάνι τέτοιο.. :)

    Ωραία η πρότασή σου

    Kαλό σκ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαίνεται πολύ ωραία συνταγή μπράβο θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Marion: Το τηγάνι είναι πολύ βολικό για να ψήνεις κρέατα!! το χρησιμοποιούμε συχνά!!

    @Kiki: Χαίρομαι που σ'αρέσει!! Καλο ΣΚ και σε σένα!!

    @Nadia: Δοκίμασε τη και περιμένω εντυπώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για δες τι μπορείς να κάνεις με μια μπριζολίτσα άμα έχεις φαντασία!!!!!!!!!!!!
    Σμουτσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλέ πως μου ξέφυγε εμένα αυτό!!!
    Έφαγες μια χαρά βλέπω.
    Λαχταριστή η μπριζολίτσα πάντως. Θα τις κάνω και εγώ έτσι. Ναι, ναι ζήλεψα!! :))
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Taste Advisor: Από φαντασία άλλο τίποτα!! Ότι μπορούμε κάνουμε!! Φιλιά!!

    @Λίνα: Να την κάνετε κ. Λίνα!! Μη βάλετε όμως πολύ ουίσκι και μεθύσει ο μικρός!! Κελαηδάει που κελαηδάει από μόνος του!! ;-) Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή