Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Γεμιστά μανιτάρια Portobello και μια μικρή γεύση από Portobello Road

Επειδή ως γνωστών όταν λείπει η γάτα τα ποντίκια σε αυτό το σπίτι δε χορεύουν αλλά μαγειρεύουν έτσι κι εγώ εν τη απουσία της μαμάς αυτό το Σαββατοκύριακο είπα να περάσω ένα σεβαστό μέρος του χρόνου μου στην κουζίνα. Και φυσικά σαν μικρά αντίποινα στη μαμά που πάντα μαγειρεύει λιχουδιές όταν εγώ δεν είμαι σπίτι έτσι κι εγώ έκανα το δικό μου χτύπημα με Γεμιστά μανιτάρια Portobello.
Portobello είπα και θυμήθηκα τον Portobello road στο Λονδίνο με την υπέροχη του αγορά και να που για ακόμη μία φορά νοστάλγησα το Λονδίνο!!! 
Πάρτε μία μικρή δόση λοιπόν από Portobello Road και μετά θα δούμε και τη συνταγή μας...






Η υπαίθρια αγορά λειτουργεί κάθε Σάββατο, αλλά τα καταστήματα είναι ανοιχτά 6 μέρες τη βδομάδα.













Και φυσικά είναι πάντα γεμάτη από κόσμο!!











Και πολύ ωραία πραγματάκια!! 

Το επίσημο site του Portobello Road



Μετά από αυτή τη μικρή μας περιήγηση ήρθε η ώρα και για τη συνταγή μας.

 Μανιτάρια Portobello Γεμιστά με κιμά

Τα υλικά μας είναι:

6 μεγάλα μανιτάρια Portobello
200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κεφαλάκι μοτσαρέλα φρέσκια
λάδι
αλάτι. πιπέρι
σόγια σος
κρέμα γάλακτος - 2 κ.σ. για κάθε μανιτάρι






Πλένουμε καλά τα μανιτάρια μας και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τραβάμε προσεκτικά το ποδαράκι από το μανιτάρι και το αφαιρούμε και με ένα κουταλάκι του γλυκού καθαρίζουμε εσωτερικά το μανιτάρι μας.








Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι μαζί με τον κιμά. Αν θέλουμε ψιλοκόβουμε και τα ποδαράκια από τα μανιτάρια μας και τα προσθέτουμε και αυτά στη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τη σόγια σος και αφήνουμε τον κιμά μας να μαγειρευτεί.


Όταν ο κιμάς μας έχει γίνει απομακρύνουμε το τηγάνι μας από το μάτι και προσθέτουμε την μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια. Ανακατεύουμε για να πάει η μοτσαρέλα παντού και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια μας. Τοποθετούμε τα μανιτάρια μας σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και τέλος περιχύνουμε κάθε μανιτάρι με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.Ψήνουμε στη χαμηλή ένταση του γκριλ για 15 λεπτά. 



ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

11 σχόλια:

  1. Τέλεια τα μανιταράκια σου!!! 2 τρώγω και χορταίνω!!Αλλά και οι φωτογραφίες του Portobello road...τι μου θύμισες κοριτσάκι μου,,...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι για μένα που είμαι μεγάλη ... μανιταρού!! Υπέροχα!!!
    Πολύ όμορφες και οι ταξιδιάρικες φωτογραφίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για μένα και για μένα, λατρεύω μανιτάρια και Λονδίνο όμως, μας ξεσήκωσες με μυρωδιές και ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο γευστικό ταξίδι. Φυσικά όλοι λατρεύουμε τα μανιτάρια, είναι γνωστόν αυτό.
    Φαντάζομαι όμως και την γεύση τους. Θα ήτανε πολύ μιαμ μιαμ.....
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία και η περιήγηση ..αλλά τα μανιτάρια πιο ωραία :) και πιο χειροπιαστά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά Άρτεμη,κατάφερες και τα συνδύασες τέλεια,ταξιδάκι και συνταγή.
    Θα ήθελα να πάω στο Λονδίνο,οδικώς είναι μακριά,ελπίζω....κάποια στιγμή.

    Το φαγητό απλά υπέροχο!Λατρεύω τα παντός είδους μανιτάρια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες και η συνταγή σου φαίνεται λαχταριστή! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας αρέσουν τα μανιτάρια μου!! Είναι κι εμένα από τα αγαπημένα μου φαγητά!!! Όσο για το Λονδίνο είναι αγαπημένος μου προορισμός αλλά και ένα δεύτερο σπίτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα λατρευω τα μανιτάρια... Φαίνονται νοστιμότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηλιο στο Λονδίνο!Τι λες τώρα :)))
    Δεν υπάρχει συνταγή με μανιτάρια που να μην τρώω.Θα τη δοκιμάσω μόλις βρω μεγάλα,πρέπει να πάω λαική με τις βροχες που ρίχνει αυτό τον καιρό σιγουρα θα βρω :)

    καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνο που τα μανιταρια δεν λέγονται portobello, μα portabella.

    ΑπάντησηΔιαγραφή