Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Λίγο γουακαμόλε για βραδινό μεζεδάκι....

Η εβδομάδα απεργιών που μας πέρασε έφερε έναν φιλοξενούμενο στο σπίτι μου, την καλή μου φίλη Βίκυ, για να είναι λίιιιιιγο πιο κοντά στη δουλειά της.....Μιας και θα περνάγαμε όλη τη βδομάδα μαζί το πολυτελέστατο ξενοδοχείο μας περιελάμβανε και μαθήματα μαγειρική!! Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μαζί γουακαμόλε που το είχε δοκιμάσει όταν είχαμε πάει σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο και λίγο έλειψε να φάει και το μπολ. Αφού σ' αρέσει τόσο πολύ της λέω έχω μία πανεύκολη συνταγή να φτιάξουμε!!! Με το που γύρισε λοιπόν από τη δουλειά της και πριν καν φάμε το κυρίως πιάτο πέσαμε με τα μούτρα στη δημιουργία αυτού που θα συνόδευε την ταινία μας αργότερα!! 

Σπιτικό λαχταριστό καταπράσινο γουακαμόλε!!


Η συνταγή προέρχεται από ένα βιβλίο μαγειρικής που ούτε θυμάμαι ποιο είναι....ήμουν ακόμη στο λύκειο όταν πήγαμε με τη μαμά μου σε ένα βιβλιοπωλείο / καφέ στα Εξάρχεια. για να χαζέψουμε βιβλία....κι εκεί που ξεφυλλίζαμε κάτι ωραία βιβλία αποφάσισα να κλέψω και αυτή τη συνταγή για γουακαμόλε.

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι τα παρακάτω:

2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες κομμένες κυβάκια
κόλιαντρο
ταμπάσκο
αλάτι πιπέρι

Η διαδικασία ακόμη πιο απλή....

Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκουτσάκι του και με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο για τον πουρέ λιώνουμε το αβοκάντο σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά. και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το γουακαμόλε μας στο ψυγείο να δροσιστεί και να δέσουν τα υλικά του. 
Εμείς το συνοδέψαμε με ψημένες πιτούλες. Αυτό που περίσσεψε για την επόμενη μέρα για να το φωτογραφίσω (και δεν ήταν πολύ), το συνόδεψα με πατατάκια με γεύση sour cream! Σαν μεξικάνικο ορεκτικό συνοδεύεται και με nachos. 





 ΥΓ. Η ταινία ξεκαρδιστική!! Τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!!!

Καλή μας όρεξη!!!
Published with Blogger-droid v1.6.5

11 σχόλια:

  1. Άρτεμη,να σου πω ότι δεν έχω δοκιμάσει-αβοκάντο μόνο για μάσκες προσώπου-μαλλιών,είναι τέλειο,στο συστήνω χιχι..

    Να περάσεις με υγεία και χαρά τις γιορτές!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρτεμις η ταινία αυτή είναι όντως ξεκαρδιστική. Πολύ πλάκα!
    Η φωτογραφία σου τέλεια όπως και τα μαλλιά που σου έφτιαξαν! Μπράβο!!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρτεμις πέθαινω για γκουακαμόλε αλλά η συνταγή που είχα δεν με ικανοποιούσε οπότε σίγουρα θα δοκιμάσω τη δική σου!!!
    Να είσαι καλά και Καλά Χριστούγεννα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία συνταγή!
    Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό, σαν τελειομανής (μη με μαλώσεις) θα άλαζα το λεμόνι με λαιμ, αυτό χρησιμοποιούν τα Μεξικανάκια γιατί έχει πιο έντονη γεύση!
    Σε φιλώ και ξανά ξανά χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ελένη να το δοκιμάσεις το αβοκάντο και σε φαγητό!! Είναι εξαιρετικό!!

    @Μάγδα μου είναι η δεύτερη φορά που είδα την ταινία μέσα σε μία βδομάδα οπότε καταλαβαίνεις τον ενθουσιασμό μου!!

    @Φανή μου να τη δοκιμάσεις τη συνταγή!! Είναι πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη!!

    @Μαρία Χρόνια πολλά και σε σένα!!

    @Πόπη εσένα θα μαλώσω?? Κάθε πρόταση και συνβουλή (ειδικά από σένα) είναι ευπρόσδεκτη!! Πως θα γίνουμε καλύτεροι άλλωστε?? Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά για ακόμη μία φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρασα να πω
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρτεμη χρόνια πολλά με υγεία και ότι καλύτερο σε σένα και την οικογένειά σου.

    Καλά το μοντέλο καταπληκτικό !! Πολύ όμορφη φωτογραφία κι εσύ είσαι μια κούκλα.
    Φιλιά στη μανούλα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ελαιόλαδο δε βάζω γιατί μια φορά ειχα βάλει και μου φαινότανε πολύ λιπαρό...μάλλον μου παραπεσε!Κολιαντρο...αυτό δεν το'ξερα

    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Marion Ευχαριστώ πολύ!! Πολλά φιλιά κι από εμάς και καλές γιορτές!!!

    @Και λοιπόν: Θέλει ελάχιστο ελαιόλαδο γιατί είναι ζουμερό και λιπαρό το αβοκάντο από μόνο του!! Όσο για το κόλιανδρο βάλαμε πολύ λίγο...ίσα που για να δώσει μία σπιρτάδα στη γεύση!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν την δοκίμασα και απλά είναι φανταστική!!1Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή